Βελτιώστε την απόδοση των συνδέσεων με σπείρωμα

Πίνακας περιεχομένων

 

Πλεονεκτήματα των συνδέσεων με σπείρωμα

Οι συνδέσεις με σπείρωμα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως, ενδεικτικά, η εύκολη αποσυναρμολόγηση, η επαναλαμβανόμενη χρήση ενός εξαρτήματος σύνδεσης και η ακριβής επανασυναρμολόγηση. Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη λίπανση, αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να χαθούν, δημιουργώντας σημαντικές προκλήσεις στον εξοπλισμό και ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία του. Τα κατάλληλα λιπαντικά, συνήθως με τη μορφή λιπαντικής πάστας, μπορούν να αποτρέψουν ορισμένους από τους συνήθεις μηχανισμούς αστοχίας που σχετίζονται με τις συνδέσεις με σπείρωμα. Ειδικότερα, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή άσκησης άνισων δυνάμεων και τάσεων σε ένα μπουλόνι λόγω διαφορετικών συντελεστών τριβής, ολίσθησης, διάβρωσης, σπασίματος, ή δημιουργίας ρογμών.

 

Εύρεση κατάλληλων λιπαντικών

Τελικά, δεν είναι όλα τα λιπαντικά ίδια. Η εύρεση του σωστού, όχι μόνο θα μειώσει την τριβή, θα αυξήσει την ακρίβεια του φορτίου και θα διευκολύνει το βίδωμα και το ξεβίδωμα, αλλά θα αποφύγει και τις ζημιές που σχετίζονται με την αστοχία του εξοπλισμού σύνδεσης. Επομένως, τα κατάλληλα λιπαντικά θα πρέπει να επιλέγονται με βάση τους πιο συνήθεις τρόπους αστοχίας που αναφέρονται για την κάθε εφαρμογή, καθώς και με τις συνθήκες λειτουργίας στις οποίες θα υποβληθεί το υλικό.

 

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.