Η σημασία επιλογής λιπαντικού για τη σωστή λειτουργία των ρουλεμάν

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι τα ρουλεμάν

Τα ρουλεμάν είναι εξαρτήματα μηχανών που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα βιομηχανικών εφαρμογών, όπου επιθυμείτε περιστροφή μεταξύ διαφορετικών εξαρτημάτων με χαμηλή τριβή. Η σωστή λίπανση είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος, αλλά και για την παράταση της ωφέλιμης ζωής των διαφόρων εξαρτημάτων του.

Ποιοι είναι οι συνηθισμένοι λόγοι αστοχίας στη λίπανση;

Γενικά, η ακατάλληλη λίπανση και η χρήση ακατάλληλου λιπαντικού είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για τους οποίους το ρουλεμάν δεν λειτουργεί σωστά. Ο όρος «ακατάλληλη λίπανση» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ασυμβατότητα του λαδιού του λιπαντικού με τις επιφάνειες και με άλλα λάδια που υπάρχουν στο σύστημα (για παράδειγμα, ένα άλλο λιπαντικό) ή ακατάλληλη ρευστότητα. Ο χρήστης πρέπει επίσης να γνωρίζει πόσο λιπαντικό χρειάζεται, καθώς υπάρχει μια βέλτιστη ποσότητα για την οποία οι τιμές τριβής γίνονται ελάχιστες. Πράγματι, πάρα πολύ λιπαντικό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική συσσώρευση θερμότητας στην επαφή κατά τη λειτουργία, ενώ μια ανεπαρκής ποσότητα θα μπορούσε να φέρει υψηλότερες τιμές τριβής. Η επιμόλυνση του λιπαντικού θα μπορούσε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της αστοχίας του ρουλεμάν.

Ο σκοπός της λίπανσης του ρουλεμάν είναι να καλύψει τις κυλιόμενες και συρόμενες επιφάνειες επαφής με ένα λεπτό στρώμα λαδιού, αρκετό για να αποφευχθεί η άμεση επαφή μεταξύ των μεταλλικών επιφανειών. Εάν γίνει αποτελεσματικά, η τριβή και η παραγωγή θερμότητας θα μειωθούν. Επιπλέον, η σωστή λίπανση ενός ρουλεμάν θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς και διάβρωσης στις επιφάνειές του και την επιμόλυνση. Τελικά, η ωφέλιμη ζωή του ρουλεμάν θα παραταθεί.

 

 

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.