Η σημασία ενός καλού λιπαντικού για ρουλεμάν

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι τα ρουλεμάν;

Τα ρουλεμάν είναι στοιχεία μηχανής που χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών, όπου είναι επιθυμητή η περιστροφή μεταξύ διαφορετικών εξαρτημάτων με χαμηλές τιμές τριβής. Η σωστή λίπανση είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του συστήματος, αλλά και για την παράταση της ωφέλιμης ζωής των διαφόρων ενεργών στοιχείων της μηχανής.

 

Ποιες είναι οι τυπικές πηγές αστοχίας στη λίπανση ρουλεμάν;

Γενικά, η ακατάλληλη λίπανση και η χρήση ανεπαρκούς λιπαντικού είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους ένα ρουλεμάν δεν λειτουργεί βέλτιστα. Ο όρος «ανεπαρκής» περιλαμβάνει εδώ, μεταξύ άλλων, την ασυμβατότητα του ρευστού με τις επιφάνειες και με άλλα υγρά που υπάρχουν στο σύστημα (για παράδειγμα, ένα άλλο λιπαντικό) ή τη λάθος ρευστότητα. Ο χρήστης πρέπει επίσης να έχει υπόψη του πόσο λιπαντικό χρειάζεται, καθώς υπάρχει μια βέλτιστη ποσότητα για την οποία οι τιμές τριβής γίνονται ελάχιστες. Πράγματι, η υπερβολική ποσότητα λιπαντικού μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υπερβολικής θερμότητας στην επαφή κατά τη λειτουργία, ενώ ανεπαρκής ποσότητα θα μπορούσε κατά συνέπεια να επιφέρει υψηλότερες τιμές τριβής. Η επιμόλυνση του λιπαντικού θα μπορούσε επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της αστοχίας του εξαρτήματος.

Έτσι, ο σκοπός της λίπανσης των ρουλεμάν είναι να καλύψει τις επιφάνειες επαφής κύλισης και ολίσθησης με ένα λεπτό στρώμα λαδιού, αρκετό ώστε να αποφευχθεί η άμεση επαφή μεταξύ των μεταλλικών επιφανειών. Εάν γίνει αποτελεσματικά, η τριβή και η παραγωγή θερμότητας θα μειωθούν. Επιπλέον, η σωστή λίπανση ενός ρουλεμάν θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς και διάβρωσης στις επιφάνειές του και επιμόλυνση. Τελικά, η ωφέλιμη ζωή του ρουλεμάν θα παραταθεί.

 

 

 

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.