Καινοτομίες σιλικόνης για φωτισμό υψηλής απόδοσης

Πίνακας περιεχομένων

Καινοτομίες σιλικόνης για εφαρμογές φωτισμού

Οι πελάτες και οι τελικοί χρήστες σας απαιτούν πιο φωτεινά, πιο ενεργειακά αποδοτικά και πιο μοναδικά συστήματα φωτισμού μεγαλύτερης διάρκειας. Μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτή τη ζήτηση και να διαμορφώσετε το μέλλον του φωτισμού με τα σωστά υλικά και τη σωστή βοήθεια. Γνωρίζετε ήδη τις τελευταίες καινοτομίες σιλικόνης της Dow για τις εφαρμογές φωτισμού;

Οι καινοτόμες σιλικόνες της Dow για προστασία και συναρμολόγηση και δευτερεύοντα οπτικά – που υποστηρίζονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών τεχνικών  – μπορούν να σας βοηθήσουν να φανταστείτε ένα λαμπρό μέλλον. Προσφέρουν ανθεκτική πρόσφυση και προστασία από υγρασία, σκόνη και θερμική και φυσική καταπόνηση.

Επιπλέον, οι καινοτομίες σιλικόνης για εφαρμογές φωτισμού προσφέρουν ανώτερη αξιοπιστία και απόδοση μεγάλης διάρκειας ζωής, ακόμη και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Σας επιτρέπουν να δημιουργείτε οπτικά σε πολύπλοκα σχήματα με λεπτές λεπτομέρειες και ενσωματωμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που μπορεί να μην είναι δυνατά στα παραδοσιακά πλαστικά. Ο συνδυασμός καινοτόμου προστασίας και συναρμολόγησης σιλικόνης και οπτικών υλικών – και η τεχνική τεχνογνωσία της Dow – προσφέρει λύσεις που σας βοηθούν να αναπτύξετε προϊόντα που προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μεγαλύτερο κύκλο ζωής προϊόντων και μεγαλύτερη απόδοση.

Silicone innovations for high-performance lighting 1
Silicone innovations for high-performance lighting 2

Λύσεις για προστασία φωτισμού & συναρμολόγηση

Ανεξάρτητα από την εφαρμογή, το σχέδιό σας πρέπει να παραμένει άθικτο και να προστατεύεται από το υπεριώδες φως, την υγρασία, τη σκόνη, τη διάβρωση, τις κρούσεις και τους κραδασμούς, τη θερμότητα λειτουργίας και τις περιβαλλοντικές θερμικές ακραίες συνθήκες. Μπορείτε να αντλήσετε από την κορυφαία στον κλάδο εμπειρία δεκαετιών της Dow στην πάκτωση, τη συναρμολόγηση, τη στεγανοποίηση και την παροχή θερμικής προστασίας για ευαίσθητες συσκευές σε απαιτητικές εφαρμογές, από εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές έως όργανα αεροσκαφών και από τη συναρμολόγηση PCB μέσων μεταφοράς έως συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό υλικό από το παρακάτω δοκιμασμένο στο χρόνο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής απόδοσης. Αυτά περιλαμβάνουν τις ακόλουθες εφαρμογές σιλικόνης για φωτισμό:

  • Κόλλες και στεγανοποιητικά
  • Διάφανες ρητίνες πάκτωσης
  • Επιστρώσεις επιφάνειας
  • Gels
  • Θερμικά υλικά πάκτωσης
  • Υλικά θερμικής διεπαφής

 

Κόλλες και στεγανοποιητικά

Σχηματίζοντας ανθεκτικά ελαστομερή χαμηλής καταπόνησης, οι κόλλες και τα στεγανοποιητικά σιλικόνης DOWSIL™ σας παρέχουν εξαιρετικές κόλληση και στεγανοποιήση μεταξύ μιας ποικιλίας κοινών υλικών φωτισμού LED. Αυτό αυξάνει την ευελιξία του σχεδιασμού σας ενώ παρέχει αξιόπιστη μακροπρόθεσμη απόδοση σε θερμοκρασίες έως 150 C. Αυτά τα υλικά ενός συστατικού, χωρίς διαλύτες σκληραίνουν σε θερμοκρασία δωματίου για να απλοποιήσουν σημαντικά την επεξεργασία και η χαμηλή πτητικότητά τους βοηθά το προϊόν σας να διατηρεί την ένταση φωτισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Silicone innovations for high-performance lighting 3

 

Διάφανες ρητίνες πάκτωσης και προστασίας

Η προστασία και η απόδοση πάνε χέρι-χέρι. Τα διάφανα υλικά πάκτωσης από την Dow σάς βοηθούν να εξισορροπήσετε και τα δύο. Εκτός από την αντοχή στην υγρασία, απορροφούν τις καταπονήσεις του θερμικού κύκλου, προστατεύοντας τα ευαίσθητα εξαρτήματα. Η υψηλή διαύγεια τους και η θερμική τους σταθερότητα βοηθούν το σχέδιό σας να διατηρεί την ποιότητα του φωτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η μοναδική τους χημεία προσφέρει ελάχιστο κιτρίνισμα και υποβάθμιση του υλικού.

Με μια επιλογή από τρόπους πολυμερισμού, ιξώδη και σκληρότητες, μπορείτε να εξερευνήσετε νέες επιλογές σχεδίασης σε μια ποικιλία εφαρμογών.

Silicone innovations for high-performance lighting 4

 

Επιστρώσεις επιφάνειας

Τα ευαίσθητα εξαρτήματα PCB του προϊόντος σας χρειάζονται προστασία από την υγρασία και τη φυσική καταπόνηση. Οι ομοιόμορφες επιστρώσεις σιλικόνης ενός συστατικού DOWSIL™ μπορούν να παρέχουν αυτήν την προστασία – και να προσφέρουν εξαιρετική μόνωση έναντι κραδασμών και βραχυκυκλωμάτων. Θα τα βρείτε επίσης χρήσιμα για την προστασία των κυκλωμάτων σε δύσκολα περιβάλλοντα εργασίας και είναι διαθέσιμα σε διάφορα ιξώδη και τρόπους πολυμερισμού.

Silicone innovations for high-performance lighting 5

 

Gels

Τα τζελ DOWSIL™ και SYLGARD™ σας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού. Η μαλακότητα τους και η χαμηλότερη πίεση τους τα καθιστούν ιδανικά για συσκευές με ευαίσθητα εξαρτήματα και λεπτή καλωδίωση. Αυτά τα υλικά δύο συστατικών διατηρούν πολλές από τις ιδιότητες προστασίας από καταπονήσεις και αυτοθεραπείας ενός υγρού, ενώ διατηρούν τη σταθερότητα των διαστάσεων ενός ελαστομερούς. Τα τζελ σκληρύνονται στη θέση τους για να σχηματίσουν ένα αντικραδασμικό, αυτοθεραπευόμενο, ελαστικό υλικό που παρέχει προστασία από κραδασμούς, ηλεκτρική μόνωση και προστασία από την υγρασία και άλλους ρύπους.

Silicone innovations for high-performance lighting 6

Silicone innovations for high-performance lighting 7

 

Θερμικά υλικά πάκτωσης

Η επιμόλυνση από το περιβάλλον και η θερμική ζημιά στα εξαρτήματα μπορεί να είναι δύο από τις μεγαλύτερες απειλές για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του φωτισμού των LED. Οι σιλικόνες πάκτωσης και προστασίας DOWSIL™ και SYLGARD™ προστατεύουν τους οδηγούς LED από την υγρασία και τη σκόνη, ενώ διαχέουν τη θερμότητα και απορροφούν τον θόρυβο των εξαρτημάτων.

Οι ρητίνες σιλικόνης για πάκτωση δύο συστατικών της Dow διαθέτουν αναλογία μίξης 1:1 και διαδικασία σκλήρυνσης σε θερμοκρασία δωματίου που μπορεί να επιταχυνθεί με τη θερμότητα – προσφέροντάς σας μεγαλύτερη ευελιξία στην κατασκευή. Με υψηλή θερμική αγωγιμότητα και ικανότητα αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες και περιβαλλοντικές συνθήκες, αυτά τα υλικά σας βοηθούν να παράγετε σχεδιασμούς φωτισμού που προσφέρουν μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και δυνητικά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

Silicone innovations for high-performance lighting 8

 

Υλικά θερμικής διεπαφής

Τίποτα δεν θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του φωτισμού LED σας περισσότερο από τη θερμότητα, και τα LED παράγουν πολύ. Σχεδιάζοντας με υλικά θερμικής διεπαφής DOWSIL™, έχετε περισσότερες επιλογές διαχείρισης θερμότητας. Η θερμική σταθερότητα των σιλικονών προσφέρει μακροχρόνια, σταθερή θερμική αγωγιμότητα – ακόμη και σε θερμοκρασίες στις οποίες τα παραδοσιακά υλικά μπορεί να αρχίσουν να υποβαθμίζονται.

Silicone innovations for high-performance lighting 9

Οι θερμικές κόλλες σχηματίζουν θερμικά σταθερούς δεσμούς στα περισσότερα υποστρώματα LED PCB και ψύκτρας και παρέχουν εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα. Η χαμηλή πτητικότητα αυτών των υλικών ενός συστατικού σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στα εξαρτήματα ή την απόδοση φωτός. Και οι ιδιότητές τους στεγανοποίησης και κόλλησης μπορούν να σας επιτρέψουν να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των εξαρτημάτων και να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής.

Silicone innovations for high-performance lighting 10

 

Οι Θερμοαγώγιμες Πάστες προσφέρουν υψηλή αγωγιμότητα και χαμηλή θερμική αντίσταση. Σαν υλικά μπορούν να περιέχουν μεγάλη ποσότητα θερμοαγώγιμων γεμισμάτων και έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν πολύ λεπτά πάχη γραμμής σύνδεσης.

Τα αναλώσιμα θερμικά επιθέματα σάς επιτρέπουν να εκτυπώνετε γρήγορα και με ακρίβεια θερμικά αγώγιμα επιθέματα σιλικόνης, σε ελεγχόμενα πάχη και σε πολύπλοκα σχήματα. Σας προσφέρουν βελτιωμένη θερμική απόδοση και μπορούν να επιταχύνουν την παραγωγή και, σε πολλές περιπτώσεις, να μειώσουν το κόστος του συστήματος.

Silicone innovations for high-performance lighting 11

 

Φωτίζοντας το μέλλον: καινοτομίες σιλικόνης για εφαρμογές φωτισμού

Ανακαλύψτε νέους και καινοτόμους τρόπους ελέγχου του φωτός. Δημιουργήστε οπτικά σε πολύπλοκα σχήματα ή με μικρές λεπτομέρειες ή ενσωματωμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που δεν είναι δυνατά στα παραδοσιακά πλαστικά. Ως πρωτοπόροι των οπτικών σιλικονών, το χαρτοφυλάκιο καινοτομιών μας επιτρέπει περισσότερες εφαρμογές και ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό φωτισμού LED.

Όταν συνδυάζετε τα μοναδικά πλεονεκτήματα αυτών των υλικών με τη συνεργατική τεχνογνωσία της Dow, θα βρείτε νέους τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση, την ανθεκτικότητα και να μειώσετε το συνολικό κόστος της κατασκευής φωτισμού σας. Και όσο πιο νωρίς στη διαδικασία σχεδιασμού συνεργαστείτε με τους ειδικούς μας, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε – μαζί – για να βελτιώσουμε την αξία και την απόδοση.

Silicone innovations for high-performance lighting 12

 

Χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες

Θα βρείτε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο σχεδιαστικής ελευθερίας με χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες από την Dow. Ευέλικτα και χυτευόμενα, αυτά τα υλικά δύο συστατικών σάς επιτρέπουν να εξερευνήσετε πιο σύνθετα σχέδια – συχνά απλοποιώντας τη διαδικασία κατασκευής. Μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη απόδοση του σχεδιασμού σας πέρα ​​από τις δυνατότητες των παραδοσιακών οπτικών υλικών.

Όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες, αλλά είναι πιο ανθεκτικά σε ζημιές από κρούσεις και υποβάθμιση από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα και τις περιβαλλοντικές ακραίες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι τα οπτικά σας θα παραμένουν φυσικά και χημικά σταθερά, παρέχοντας παράλληλα υψηλότερη ένταση φωτός. Με χυτεύσιμες οπτικές σιλικόνες από την Dow, μπορείτε να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες σχεδίασης σε απαιτητικές εφαρμογές, όπως φώτα αυτοκινήτων, επαγγελματικός και καταναλωτικός φωτισμός, αθλητικός φωτισμός και οθόνες εξωτερικού χώρου.

Silicone innovations for high-performance lighting 13

 

Διάφανες οπτικές σιλικόνες για οθόνες

Τα οπτικά τζελ DOWSIL™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υγρά, οπτικά διαυγή, μέσα σύζευξης για εφαρμογές φωτισμού οθόνης και LED. Αυτά τα τζελ δύο συστατικών* προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία επεξεργασίας, με τις επιλογές πολυμερισμού σε θερμοκρασία δωματίου (χωρίς ανάγκη για φούρνους ή επιτάχυνση του πολυμερισμού μέσω της θερμότητας), εάν επιθυμείτε ταχύτερη επεξεργασία. Αυτά τα gel έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς για στεγανοποίηση και προστασία, επικαλύπτοντας, ενθυλακώνοντας ή γεμίζοντας διάφορα οπτικο-ηλεκτρονικά λόγω της ικανότητας απόσβεσης των κραδασμών και του υψηλού δείκτη διάθλασης, καθώς και της σταθερότητας αυτών των ιδιοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Τα σκληρυμένα τζελ διατηρούν πολλές από τις ιδιότητες απόσβεσης κραδασμών και αυτοθεραπείας ενός υγρού, ενώ παρέχουν τη σταθερότητα των διαστάσεων ενός ελαστομερούς – το οποίο χρειάζεται ολοένα και περισσότερο για ευαίσθητα εξαρτήματα.

Silicone innovations for high-performance lighting 14

Silicone innovations for high-performance lighting 14

 

Διάφανες Οπτικές Ρητίνες Πάκτωσης

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα κόστους και χαμηλότερο συνολικό κόστος λειτουργίας είναι μέσω υλικών που μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλές λειτουργίες. Οι διάφανες οπτικές ρητίνες πάκτωσης DOWSIL™ σας προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Αυτά τα υλικά δύο συστατικών* παρέχουν ανώτερη προστασία από την υγρασία, τη θερμική καταπόνηση, τους κραδασμούς και τις κρούσεις και προσφέρουν εξαιρετική οπτική απόδοση. Μπορείτε να υπολογίζετε σε ελάχιστο κιτρίνισμα και υποβάθμιση, διατηρώντας παράλληλα σταθερή ποιότητα φωτός κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Silicone innovations for high-performance lighting 15

Silicone innovations for high-performance lighting 16

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.