Κόλλα για γυαλί: Ποια είναι η καλύτερη κόλλα για γυαλί;

Πίνακας περιεχομένων

Ποια είναι η καλύτερη κόλλα για γυαλί; Η Permabond κατασκευάζει πολλούς τύπους συγκολλητικών προϊόντων για γυαλί. Στη συνέχεια περιγράφονται τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου.

 

Κόλλες UV για γυαλί 

Οι κόλλες UV Permabond σχηματίζουν ενώσεις υψηλής αντοχής που είναι κατάλληλες και για διακοσμητικές και για δομικές εφαρμογές συγκόλλησης γυαλιού. Είναι εξαιρετικά για τη συγκόλληση γυαλιού με γυαλί ή γυαλιού με μέταλλο και σχηματίζουν δεσμούς πολύ υψηλής αντοχής για περιπτώσεις όπου οι ενώσεις φέρουν φορτίο, όπως αυτούς που βρίσκονται σε γυάλινα έπιπλα, αρχιτεκτονικά στοιχεία (όπως γυάλινες σκάλες και κιγκλιδώματα) και βιτρίνες. Έχουν αντοχή σε κρούση και κραδασμούς και είναι κατάλληλες για χρήση σε εφαρμογές που απαιτούν τη συγκόλληση υποστρωμάτων με διαφορετικές θερμικές διαστολές. Η υψηλή οπτική διαύγεια και η αντοχή τους στο κιτρίνισμα τα καθιστούν πολύ δημοφιλή για «αόρατες ενώσεις».

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι βιομηχανικοί πελάτες μας θέλουν μια κόλλα UV, γρήγορη που να μην τσιμπάει μετά τον πολυμερισμό. Η Permabond διαθέτει μια ποικιλία από οπτικά διαυγή προϊόντα που δεν κιτρινίζουν, τα οποία ποικίλλουν σε ρευστότητα και ευελιξία για να ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη κόλλησης γυαλιού.

 

Εποξικές κόλλες για γυαλί

Οι εποξικές κόλλες ενός ή δυο συστατικών για γυαλί έχουν καλή πρόσφυση στο γυαλί και μακροχρόνια αντοχή. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία οι κόλλες αυτές κιτρινίζουν. Αν θέλετε μια ένωση που δεν κιτρινίζει, οι κόλλες UV είναι συνήθως καλύτερη επιλογή.

 

Δομικές ακρυλικές κόλλες για γυαλί

Structural acrylic glass adhesives bond glass to glass as well as to plastic and metal.  They are often preferred for bonding hinges and fitting to the heavy, structural glass found in turnstiles or railings.  High strength, structural, durable bonds that offer high peel strength, impact resistance and absorb differential expansion and contraction stresses between dissimilar surfaces helps to reduce the chance of glass cracking from thermal shock.

Οι δομικές ακρυλικές κόλλες γυαλιού συγκολλούν το γυαλί με το γυαλί καθώς και με το πλαστικό και το μέταλλο. Συχνά προτιμώνται για τη συγκόλληση μεντεσέδων και την εφαρμογή στο βαρύ, δομικό γυαλί που βρίσκεται σε περιστρεφόμενες πόρτες ή κάγκελα. Δομικές, ανθεκτικές ενώσεις με υψηλή αντοχή σε δυνάμεις αποκόλλησης, αντοχή στην κρούση, οι οποίες απορροφούν τις διαφορικές τάσεις διαστολής και συστολής μεταξύ ανόμοιων επιφανειών, συμβάλλοντας στη μείωση της πιθανότητας ρωγμών του γυαλιού από θερμικό σοκ.

 

Κυανοακρυλικές κόλλες για γυαλί

Λόγω της βασικής φύσης του γυαλιού, οι κυανοακρυλικές κόλλες σκληραίνουν πολύ γρήγορα στο γυαλί και φαίνεται να έχουν ισχυρό δεσμό. Ωστόσο, η γρήγορη σκλήρυνση δημιουργεί τάσεις μέσα και γύρω από τον δεσμό, γεγονός που καθιστά τη σκληρυμένη κόλλα επιρρεπή σε υποβάθμιση με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι τάσεις, η εύθραυστη φύση της κυανοακρυλικής κόλλας και η σημαντική διαφορά στους συντελεστές θερμικής διαστολής μεταξύ του γυαλιού και της κόλλας μπορούν να συμβάλουν στην αστοχία του δεσμού. Για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα, δοκιμάστε μια κυανοακρυλική με αντοχή στην κρούση, όπως το Permabond 731, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι η συγκόλληση δεν θα είναι μόνιμη. Συνοψίζοντας, οι κυανοακρυλικές κόλλες δεν είναι οι καλύτερες κόλλες για γυαλί.

 

Κόλλα MS Polymer για γυαλί

Η Permabond MS359 είναι μια διάφανη μια κόλλα MSP για γυαλί, ενός συστατικού, που πήζει σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ιδανική για χρήση σε μεγάλη ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένων μετάλλων, γυαλιού και σύνθετων υλικών. Το MS359 Clear είναι ιδανικό για εφαρμογές εξωτερικών κατασκευών, καθώς έχει εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες, δεν κιτρινίζει και δημιουργεί μια διακριτική, αισθητικά ευχάριστη ένωση.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι ποια είναι η καλύτερη κόλλα για γυαλί για την εφαρμογή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

 

best glue for glass

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.