Λίπανση με Γράσο και Λάδι για Συστήματα Ηλιοροφής

Πίνακας περιεχομένων

Λίπανση εφ’ όρου ζωής για ομαλή λειτουργία και μείωση του θορύβου σε συστήματα ηλιοροφής

Υπάρχουν πολλά σημεία εφαρμογής σε ένα σύστημα ηλιοροφής αυτοκινήτου που απαιτούν λίπανση είτε για μηχανικούς λόγους (σύστημα μετάδοσης κίνησης, βραχίονες ελέγχου, ολισθητήρες) είτε για λόγους μετριασμού θορύβου (κινητά πάνελ, πλαίσιο συστήματος οροφής, δομή αμαξώματος, λάστιχο πλαισίου). Η κίνηση του μετάλλου στο πλαστικό ή του λάστιχου σε γυάλινες ή βαμμένες επιφάνειες, μεταξύ άλλων, μπορεί να δημιουργήσει θορύβους που συνήθως περιγράφονται ως τρίξιμο. Όταν τα εξαρτήματα αυτά δεν επιτρέπεται να φθαρούν, είτε λόγω εγγύησης, ασφάλειας, απώλειας παραγωγικότητας ή χρόνου διακοπής λειτουργίας, τα προϊόντα Krytox™ αποτελούν ιδανική λύση για τη βιομηχανία ηλιοροφών αυτοκινήτων.

Τα λιπαντικά υψηλής απόδοσης Krytox™ είναι πλήρως συνθετικά λάδια και γράσα υπερφθοροπολυαιθέρα (PFPE). Προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής και εξαιρετικές ιδιότητες για την πρόληψη του θορύβου, των κραδασμών και της τραχύτητας (NVH) και ανώτερη λίπανση των μηχανικών συστημάτων.

  • Δεν καταστρέφεται σε ακραίες θερμοκρασίες και δεν ξεπλένεται από το νερό
  • Δεν καταστρέφει τα πλαστικά ή τα ελαστομερή
  • Μη διαβρωτικό στα μέταλλα
  • Μη οξειδωτικό
  • Παρατεταμένη διάρκεια ζωής λιπαντικού λόγω χαμηλής πτητικότητας και εξάτμισης
  • Μη επικίνδυνο και μη τοξικό
  • Απεριόριστη διάρκεια ζωής εάν δεν ανοιχτεί και φυλάσσεται σε καθαρό, στεγνό μέρος
  • Τόσο τα λάδια όσο και τα γράσα είναι κατάλληλα για αυτόματη εφαρμογή ψεκασμού

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 1

 

Γράσο Krytox™ GPL 205

Το γράσο Krytox™ GPL 205 είναι ένα λιπαντικό PFPE με πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE) που δεν περιέχει πρόσθετα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτίθενται σε σκληρούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως βροχή, χιόνι, σκόνη, αλάτι, καθαριστικά αυτοκινήτου και κοινά υγρά αυτοκινήτων. Το Krytox™ GPL 205 έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από κατασκευαστές OEM σε μηχανικά συστήματα ηλιοροφής και στεγανοποιήσεις.

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 2

 

Γράσο Krytox™ AUT 2604

Το γράσο Krytox™ AUT 2604 περιέχει λάδι PFPE και ειδικό πυκνωτικό PTFE για βελτιωμένη απόδοση σε χώρους μηχανικής εφαρμογής συστημάτων ηλιοροφής. Σχεδιασμένο για να παρέχει ένα λεπτό, μακράς διαρκείας και ομοιόμορφο φιλμ στις επιφάνειες επαφής, προάγει την ομαλή κίνηση. Το Krytox™ AUT 2604 έχει σχεδιαστεί ειδικά για ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, επιδεικνύοντας πολύ καλά χαρακτηριστικά χαμηλής θερμοκρασίας, καθώς και βελτιωμένη απόδοση σε φορτίο και φθορά σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 3

 

Λιπαντικό Λάδι Krytox™ GPL 105

Το λάδι Krytox™ GPL 105 είναι ένα διαυγές, άχρωμο, φθοριούχο συνθετικό λάδι PFPE, σχεδιασμένο να μειώνει την τριβή και τη φθορά, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού σε εφαρμογές βαριάς χρήσης. Το λάδι Krytox™ GPL 105 έχει χρησιμοποιηθεί από κατασκευαστές OEM για την αποφυγή προβλημάτων που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες στις ηλιοροφές, όπως το NVH (θόρυβος, κραδασμοί και τραχύτητα) και BSR (βουητό, τρίξιμο και κροτάλισμα) που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια ζωής ενός οχήματος.

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 4

Η εφαρμογή του λαδιού Krytox™ GPL 105 στα λάστιχα της ηλιοροφής προσφέρει βελτιωμένη προστασία από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες (UV) στο ηλιακό φως.

 

Λάδι Krytox™ AUT U14

Το Krytox™ AUT U14 είναι ένα μείγμα λαδιών PFPE που περιέχει μια βαφή που, όταν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία ή “black light” δίνει ένα κιτρινοπράσινο χρώμα. Αυτό επιτρέπει την οπτική επιβεβαίωση της κάλυψης για λόγους ποιοτικού ελέγχου, όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες:

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 5

 

Όπως το Krytox™ GPL 105, το Krytox™ AUT U14 καταπολεμά τα προβλήματα NVH και BSR και συμβάλλει στην προστασία των στεγανοποιήσεων και των λάστιχων στις ηλιοροφές αυτοκινήτων από ζημιές από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 6

 

Δοκιμή απόδοσης

Microscopic images show that Krytox™ AUT U14 wets the surface of weather stripping more uniformly than other PFPE offerings, including standard GPL 105 oil. This leads to a lower static and dynamic coefficient of friction, reducing slip-stick and noise in sunroof systems.

Οι μικροσκοπικές εικόνες δείχνουν ότι το Krytox™ AUT U14 βρέχει τις επιφάνειες των λάστιχων πιο ομοιόμορφα από άλλα λιπαντικά PFPE, συμπεριλαμβανομένου του στάνταρ λαδιού GPL 105. Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο στατικό και δυναμικό συντελεστή τριβής, μειώνοντας την ολίσθηση και τον θόρυβο στα συστήματα ηλιοροφής.

Το Σχήμα 1 δείχνει μια μη επεξεργασμένη επιφάνεια λάστιχου ηλιοροφής.

 Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 7

 

Το σχήμα 2 δείχνει πώς ένα τυπικό λάδι PFPE μπορεί να λιμνάζει άνισα στην επιφάνεια.

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 8

 

Το σχήμα 3 δείχνει πώς η ειδική σύνθεση του Krytox™ AUT U14 παρέχει ομοιόμορφη κάλυψη του λαδιού PFPE.

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 9

 

Zins Ziegler Analysis

Όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση, οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή παραμορφώνονται ελαστικά και αποθηκεύουν ενέργεια. Όταν αυτή η ενέργεια απελευθερώνεται, μπορεί να παράγει θόρυβο με τη μορφή ακουστικών τριγμών ή κροταλιστών.

Το Zins Ziegler είναι μια τυπική συσκευή δοκιμής της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μέτρηση του δυναμικού θορύβου διαφορετικών ζευγών υλικών. Μετρά τους στατικούς και δυναμικούς συντελεστές τριβής μεταξύ των ζευγών υλικών για τον υπολογισμό ενός αριθμού προτεραιότητας κινδύνου (RPN). Η μέθοδος δοκιμής χρησιμοποιεί τυπικά πρωτόκολλα για την προσομοίωση κύκλων οδήγησης έως και 100.000 χιλιομέτρων. Τα ζεύγη υλικών με υψηλό RPN είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα ολίσθησης και να παράγουν θόρυβο.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πώς η παρουσία περιβαλλοντικής μόλυνσης (σκόνης) αυξάνει σημαντικά τον αριθμό RPN μεταξύ των λάστιχων και των βαμμένων πάνελ, αυξάνοντας έτσι την τάση για δημιουργία θορύβου.

Η επίστρωση των λάστιχων με το Krytox™ AUT U14 μειώνει τον αριθμό RPN σε σύγκριση με λάστιχο χωρίς επίστρωση ή ανταγωνιστική επίστρωση PFPE.

 

 

Zins Ziegler Analysis with China Dust

 

Grease and Oil Lubrication for Sunroof Systems 10

 

Συμβατότητα

Τα λιπαντικά Krytox™ είναι χημικά αδρανή και συμβατά με όλα σχεδόν τα υλικά κατασκευής αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, των υλικών στεγανοποίησης, του γυαλιού, του δέρματος, των υφασμάτων, των πλαστικών και των μετάλλων.

 

 

Πηγή: Krytox Performance Lubricants

 

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.