Ποια είναι η καλύτερη κόλλα για λάστιχο;

Πίνακας περιεχομένων

Permabond 105

Το Permabond 105 είναι μια κόλλα στιγμής που κολλάει τους περισσότερους τύπους λάστιχου, συμπεριλαμβανομένων των βουτυλίου, EPDM, φυσικού λάστιχου και νιτριλίου. Σχηματίζει ισχυρούς δεσμούς σε δευτερόλεπτα και η αντοχή συνεχίζει να αυξάνεται για 24 ώρες. Είναι η καλύτερη κόλλα για λάστιχο. Για λάστιχο σιλικόνης, χρησιμοποιήστε το primer Permabond POP πριν από τη συγκόλληση με την κόλλα Permabond.

best glue for rubber

Οι κυανοακρυλικές κόλλες, όπως το Permabond 105, χρησιμοποιούνται συνήθως για τη συγκόλληση λάστιχου. Αν και το Permabond 105 είναι η κόλλα που κολλάει ακόμα και τα δύσκολα λάστιχα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη κόλλα για την εφαρμογή σας. Μια γρήγορη ανάγνωση των ιδιοτήτων της κόλλας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είναι η κατάλληλη για εσάς. Η Permabond 105 είναι πολύ λεπτόρρευστη (όπως το νερό), το οποίο μπορεί να δυσκολέψει την εφαρμογή με το χέρι. Για πιο εύκολη εφαρμογή υπάρχουν κωνικά μυτάκια. Αυτά προσαρμόζονται στο μπουκάλι της κόλλας και βοηθούν στον έλεγχο της ποσότητας της κόλλας που εφαρμόζεται.

Ορισμένοι προτιμούν μια κόλλα πιο παχύρρευστη, όπως το Permabond 798 ή ακόμα και gel όπως το Permabond 2011, άλλοι θέλουν μια μαύρη κόλλα όπως το Permabond 737.   Ανάλογα με τον τύπο του λάστιχου, αυτές οι κόλλες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για την εφαρμογή σας.

Εφαρμογές

Οι εφαρμογές στις οποίες η Permabond 105 δεν είναι η καλύτερη κόλλα για λάστιχο περιλαμβάνουν:

  1. Ενώσεις που θα εκτεθούν σε πολικούς διαλύτες. Οι κυανοακρυλικές κόλλες αντέχουν σε μη πολικούς διαλύτες όπως λάδι κινητήρα και βενζίνη. Δεν έχουν όμως καλή αντοχή σε πολικούς διαλύτες όπως το νερό και η αμμωνία.
  2. Εφαρμογές που απαιτούν περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα για την ευθυγράμμιση και τη συναρμολόγηση. Το Permabond 105 πήζει πολύ γρήγορα κάνοντας δύσκολη την προσεκτική ευθυγράμμιση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κόλλα Permabond 731 έχει πιο αργό χρόνο πηξίματος, αλλά εξακολουθεί να είναι στα δευτερόλεπτα, όχι στα λεπτά.
  3. Σχέδια που έχουν μεγάλο κενό να καλύψουν. Το Permabond 105 έχει μέγιστο γέμισμα κενού 0,1 mm. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το Permabond 2011 γεμίζει κενά έως και 0,5 mm.

Για αυτές τις εφαρμογές, η ακρυλική κόλλα Permabond TA4605 μπορεί να είναι καλύτερη. Έχει χρόνο τοποθέτησης 5-10 λεπτά για να επιτρέψει τη σωστή ευθυγράμμιση. Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο? –  Το TA4610 παρέχει έως και 15 λεπτά. Και τα δύο αυτά προϊόντα γεμίζουν κενά 1 mm και διαθέτουν μικροσφαιρίδια για να εξασφαλίσουν κενό. Το TA4611 διατίθεται χωρίς μικροσφαιρίδια και γεμίζει κενά έως και 0,5 mm. Και τα τρία αυτά προϊόντα έχουν καλή αντοχή τόσο σε πολικούς όσο και σε μη πολικούς διαλύτες.

 

best glue for rubber

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκόλληση λάστιχου επικοινωνήστε μαζί μας.

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.