Πως πολυμερίζονται (πήζουν) τα ασφαλιστικά σπειρωμάτων

Πίνακας περιεχομένων

Αναερόβια Ασφαλιστικά Σπειρωμάτων

Τα αναερόβια ασφαλιστικά σπειρωμάτων (ασφαλιστικά σπειρωμάτων σωλήνων) γεμίζουν όλες τις τρύπες και καλύπτουν τα κενά αέρος μεταξύ των μεταλλικών σπειρωμάτων δημιουργώντας μόνιμο εύπλαστο σφράγισμα. Δεν συρρικνώνονται και δεν χαλαρώνουν με την πάροδο του χρόνου.

Οι αναερόβιες κόλλες και τα στεγανοποιητικά απαιτούν μόνο δύο συνθήκες για να πήξουν. Οι συνθήκες είναι:  1) η ύπαρξη μεταλλικών ιόντων και 2) η απουσία οξυγόνου. Φαίνεται αρκετά εύκολο αλλά πολλές φορές δεν είναι. Παρακάτω αναφέρουμε ορισμένα συνηθισμένα ζητήματα που μπορούν να εμποδίσουν τον πολυμερισμό των ασφαλιστικών σπειρωμάτων.

Προβλήματα με την επαφή με το μέταλλο

Τα μεταλλικά ιόντα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το ασφαλιστικό σπειρώματος. Οι βαφές και οι επιστρώσεις μπορούν να το εμποδίσουν. Ακόμα έχει συμβεί χρήστες να τοποθετούν PTFE ταινία (ταινία Τεφλόν) για να «βοηθήσουν» την στεγανοποίηση. Η ταινία εμποδίζει την επαφή με το μέταλλο και συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο. Αντί να υποστηρίζει την στεγανοποίηση, η ταινία εμποδίζει το πήξιμο κάνοντας πιθανή μια διαρροή.

Προσοχή στο κενό! Παρατηρήστε το μέγιστο κενό στο τεχνικό φυλλάδιο του προϊόντος που χρησιμοποιείτε. Συνήθως, αν το κενό υπερβαίνει to 0.5 χιλιοστό (0.020 ίντσες), το ασφαλιστικό σπειρώματος στο κέντρο αυτού του κενού μπορεί να είναι δύσκολο να πήξει αφού δεν είναι αρκετά κοντά στο μέταλλο που απαιτείται για τον πολυμερισμό.

Το προηγούμενο ασφαλιστικό (σπειρωμάτων) σωλήνων που μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί μπορεί να καλύπτει επίσης τη μεταλλική επιφάνεια. Οι ενώσεις των σωλήνων που έχουν στεγανοποιηθεί με χαμηλής ανθεκτικότητας στεγανοποιητικό  μπορούν να αποκολληθούν με απλά εργαλεία. Θερμαίνοντας τα μέρη με ζεστό αέρα ή φλόγα, η αποκόλληση θα γίνει ευκολότερη. Πριν εφαρμόσετε το ασφαλιστικό ξανά, καθαρίστε τις ενώσεις των σωλήνων με μία μεταλλική βούρτσα μέχρι να φανεί όλη η μεταλλική επιφάνεια.

Η απουσία επαφής με οξυγόνο

Όταν το ασφαλιστικό σπειρώματος περιχύνεται στα σπειρώματα και τα σπειρώματα βιδώνονται το οξυγόνο αφαιρείται.

Παρακάτω, θα βρείτε οδηγίες πως να χρησιμοποιείτε αναερόβια ασφαλιστικά σπειρωμάτων σωλήνων τόσο σε παράλληλες όσο και κωνικές ενώσεις σωλήνων.

Παράλληλη ένωση σωληνών: Εφαρμόστε το ασφαλιστικό στην μπροστινή άκρη του αρσενικού εξαρτήματος.

Κωνική με παράλληλη ένωση σωληνών: Εφαρμόστε το ασφαλιστικό αρκετές σπείρες πίσω απο την μπροστινή άκρη του αρσενικού εξαρτήματος για να εξασφαλίσετε την μέγιστη επαφή.

*ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΑΦΟΥ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ – ο σκοπός του επιπλέον υλικού είναι να υπάρξει απόλυτη κάλυψη 360 μοιρών για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές. Το ασφαλιστικό που είναι εκτεθειμένο στον αέρα δεν θα πήξει. Το επιπλέον ασφαλιστικό μπορεί να καθαριστεί.

Συχνά οι χρήστες περιμένουν να πήξει το επιπλέον ασφαλιστικό σπειρώματος  που φαίνεται και δεν συνειδητοποιούν ότι μέσα στην ένωση το αναερόβιο ασφαλιστικό σπειρώματος έχει πήξει όπως προβλέπεται.

Αυτά τα βασικά ισχύουν όχι μόνο για τα ασφαλιστικά (σπειρωμάτων) σωλήνων αλλά για όλα τις αναερόβιες κόλλες και στεγανοποιητικά που χρησιμοποιούνται για σφράγιση σπειρώματος, συγκράτηση και δημιουργία φλαντζών.

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.