Υγρό Λάστιχο Σιλικόνης Dow LSR

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το υγρό λάστιχο σιλικόνης;

Στον σημερινό οδηγό, θα μάθετε τα οφέλη του υγρού λάστιχου σιλικόνης (LSR). Επιπλέον, θα παρέχουμε λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες για το LSR. Είναι ένα υλικό υψηλής απόδοσης, μακράς διαρκείας που μπορεί να αποδώσει αξιόπιστα σε ποικίλα σκληρά περιβάλλοντα, επιτρέποντας την ανάπτυξη ασφαλών, προσαρμόσιμων και πιο βιώσιμων προϊόντων.

Η γκάμα προϊόντων της Dow περιλαμβάνει προϊόντα για injection molding, προϊόντα επιφανειακής επίστρωσης, προϊόντα εκτύπωσης 3D, προϊόντα για ηλεκτρικές εφαρμογές καθώς και βασικές παρτίδες χρώματος LSR. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά πληρούν τα πρότυπα και τις απαιτήσεις ασφάλειας για εφαρμογές επαφής με τρόφιμα, επαφής με νερό και βρεφικής φροντίδας. Για τη χρήση τούς απαιτούνται ειδικές μηχανές ανάμιξης και εφαρμογής.

Γιατί να επιλέξετε υγρό λάστιχο σιλικόνης;

Τα λάστιχα σιλικόνης προσφέρουν έναν «μαγικό συνδυασμό» ιδιοτήτων, εφαρμογών και απόδοσης που βοηθούν στην επέκταση των δυνατοτήτων σχεδίασης για μικρά εξαρτήματα, περίπλοκα σχέδια και υψηλή ακρίβεια.

 • Είναι συστήματα δύο συστατικών που αναμιγνύονται σε αναλογία 1:1
 • Αναμιγνύονται εύκολα
 • Πολυμερίζονται γρήγορα με θερμότητα

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των σκληρυμένων LSR περιλαμβάνουν: καλές μηχανικές ιδιότητες και εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες καθώς και σε ακραίες θερμοκρασίες και γήρανση. Επιπλέον, το fluoro υγρό καουτσούκ σιλικόνης (F-LSR) συνδυάζει εξαιρετική αντοχή σε καύσιμο και λάδι με οικονομία επεξεργασίας LSR.

Εφαρμογή υγρού λάστιχου σιλικόνης για έναν πιο βιώσιμο κόσμο

Ως κατασκευαστές, έχουμε ευθύνη να χρησιμοποιούμε τα πιο σεβαστά και αβλαβή για το περιβάλλον υλικά. Η Dow δεσμεύεται να παρέχει λύσεις που αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις, καθώς φιλοδοξούμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, με τις κορυφαίες επιδόσεις μας στον κόσμο, αντιμετωπίζουμε την αποδοτικότητα των φυσικών πόρων, τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια. Και εξίσου σημαντική για εμάς είναι η παροχή πρωτοποριακών καινοτομιών που επιτρέπουν στους πελάτες μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.

 

megatrends with LSRs

mobility - dge

 

 

Πώς τα LSR συνεισφέρουν στην καθημερινή ζωή σε έναν κόσμο όλο και πιο απαιτητικό

 

Τα υγρά λάστιχα σιλικόνης παράγουν λιγότερα απόβλητα και απαιτούν λιγότερη ενέργεια για την επεξεργασία τους. Μερικά από τα βασικά τους οφέλη είναι τα ακόλουθα:

 • Ευελιξία σχεδιασμού, επιτρέποντας την καινοτομία
 • Φωτοθερμική σταθερότητα μεγάλης διάρκειας
 • Ασφάλεια, καθώς είναι ανθεκτικά σε φλόγα, ανάφλεξη και μακροχρόνια επαφή
 • Προστασία από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη
 • Διαφανή και ελαφριά
 • Ευέλικτα και οικονομικά αποδοτικά
 • Άχρωμα, άοσμα και άγευστα
 • Μπορούν να αποστειρωθούν πολλές φορές

ENERGY DEMAND – OPTIMIZING DELIVERY

Υγρά λάστιχα σιλικόνης γενικής χρήσης

Τα ελαστομερή LSR της σειράς SILASTIC™ RBL-9200 και τα ελαστομερή LSR της σειράς XIAMETER™ RBL-2004 είναι υλικά χύτευσης injection molding γενικής χρήσης κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα τυπικών εφαρμογών λάστιχων σιλικόνης.

general purpose LSRs - Liquid silicone rubber

 

Εγκρίσεις

Regulatory compliance

 

Υγρά λάστιχα σιλικόνης που δεν χρειάζονται post cure

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ NPC 9300 είναι ελαστομερή σιλικόνης χαμηλής πτητικότητας και υψηλής αντοχής που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των εφαρμογών για τρόφιμα και βρεφική φροντίδα χωρίς την ανάγκη post cure.

Non-post-cure (NPC) LSRs - Liquid silicone rubber

 

LSR χαμηλής θερμοκρασίας.

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ LTC 9400 είναι ελαστομερή υψηλής αντοχής σε χαμηλή θερμοκρασία, τα οποία επιτρέπουν γρήγορη ενεργοποίηση θερμοκρασίας σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Low-temperature-cure (LTC) LSRs

Λάστιχα σιλικόνης με την ιδιότητα της αυτολίπανσης

Μια γκάμα από αυτολιπαινόμενα LSR με γέμισμα λαδιού είναι διαθέσιμα ως σειρά SILASTIC™ 920x-yy και SILASTIC™ CV 920x-yy. Και για τα δύο, x = περιεκτικότητα σε λάδι και yy = σκληρότητα (durometer).

Oil-bleeding LSRs - Liquid silicone rubber

 

LSR ανθεκτικά σε λάδι για εφαρμογές στεγανοποίησης

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ 9390 παρέχουν αντοχή σε λάδια, είναι διαθέσιμα σε ένα υπόλευκο χρώμα και χυτεύονται με injection molding για εφαρμογές στεγανοποίησης.

Oil-resistant LSRs

 

Fluoro liquid silicone rubbers (F-LSRs)

Τα F-LSR της μάρκας SILASTIC™ είναι σχεδιασμένα για χρήση σε σκληρά περιβάλλοντα που περιλαμβάνουν καύσιμα, λάδια ή επιθετικά υγρά. Με xx = σκληρότητα (durometer), αυτά τα F-LSR είναι διαθέσιμα ως η πλήρως (100%) fluorinated σειρά SILASTIC™ FL-xx-9201. Αυτά τα F-LSR συνδυάζουν την αντοχή των fluorosilicone λάστιχου με την ευκολία επεξεργασίας του υγρού λάστιχου σιλικόνης χρησιμοποιώντας τον στάνταρ εξοπλισμό injection-molding.

Fluoro liquid silicone rubbers (F-LSRs) - Liquid silicone rubber

 

LSRs για εφαρμογές καλωδίων & και επικάλυψη επιφάνειας γενικής χρήσης

Τα LSR για εφαρμογές επικάλυψης επιφάνειας παρέχουν μια σειρά ελαστομερών κατάλληλα για ηλεκτρική και θερμική προστασία συρμάτων και καλωδίων. Αυτά τα LSR είναι διαθέσιμα σε χαμηλά έως μεσαία ιξώδη για να ικανοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων επεξεργασίας.

LSRs for sleeving applications & general-purpose coating - Liquid silicone rubber

 

LSR για  εκτύπωσεις 3D

Το SILASTIC™ 3D 3335 Liquid Silicone Rubber είναι ένα μείγμα LSR 1:1 που έχει σχεδιαστεί για 3D εκτύπωσεις LAM (Liquid Additive Manufacturing). Το υλικό είναι πολύ διαφανές, το οποίο είναι ιδανικό για εφαρμογές όπου απαιτείται διαύγεια και διαφάνεια. Τα συμβατά χρώματα και ο εξοπλισμός δοσομέτρησης ακριβείας δίνουν στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να φτιάξουν εκτυπώσεις 3D υψηλής απόδοσης σε μια σειρά στάνταρ χρωμάτων.

LSRs for 3D printing

 

LSR για χρήση σε ηλεκτρικές εφαρμογές

Τα LSR για ηλεκτρικές εφαρμογές είναι μια γκάμα εξειδικευμένων ελαστομερών για εφαρμογές μετάδοσης και διανομής ισχύος.

Electrical-grade LSRs - Liquid silicone rubber

Σιλικόνες για παραγωγή φακών led

Τα φωτιστικά LED νέας γενιάς με οπτικές ρητίνες σιλικόνης από την Dow συμβάλλουν στην αύξηση της σχεδιαστικής ελευθερίας και της ενεργειακής απόδοσης σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων αλλά και σε φωτισμό εξωτερικών χώρων ακόμα και σε αυτοκίνητα. Σε σύγκριση με άλλες ρητίνες, αυτές οι ειδικές υγρές ρητίνες σιλικόνης μπορούν να διατηρήσουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες χωρίς να κιτρινίζουν με το χρόνο ακόμα και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

moldable optical silicones

 

LSR Color Masterbatches

Τα LSR Colour Masterbatches είναι χρωστικές σταθερές στη θερμότητα, χωρίς κάδμιο, διαλυμένες σε υγρό. Οι χρωστικές Dow XIAMETER™ έχουν σχεδιαστεί και διαμορφωθεί ειδικά για προσθήκη σε LSR με χρήση ειδικής μηχανής ανάμιξης. Όλα είναι ημιδιαφανή LSR με 2% χρωστική masterbatch.

LSR color masterbatches - Liquid silicone rubber

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.