Kόλλες και Στεγανοποιητικά υψηλής θερμοκρασίας για φούρνους

Πίνακας περιεχομένων

Κατασκευή Φούρνων Μικροκυμάτων & Φούρνων

Οι επαγγελματίες του κλάδου μας προβλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά μικροκυμάτων και φούρνων θα έχει αξία πάνω από 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Πρόκειται για έναν κλάδο σε ανάπτυξη, με μεγάλο μέρος της ανάπτυξης να οφείλεται στις αυξανόμενες καινοτομίες στους φούρνους ψησίματος, τους φούρνους μεταφοράς και τους φούρνους μικροκυμάτων.

Τα νέα αναβαθμισμένα προϊόντα στεγανοποίησης και συγκόλλησης για φούρνους μικροκυμάτων και φούρνους, επιτρέπουν στους κατασκευαστές να αυξήσουν το ρυθμό παραγωγής, να παράγουν προϊόντα υψηλότερης ποιότητας και να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Η συνήθης διαδικασία κατασκευής ενός φούρνου ή φούρνου μικροκυμάτων μπορεί να αναλυθεί ως εξής:

Πόρτα & κοιλότητα φούρνου

Η διαδικασία συνήθως ξεκινά με την κατασκευή της κοιλότητας και της πόρτας του φούρνου. Ο σκελετός είναι κατασκευασμένος από φύλλα μετάλλου, χρησιμοποιώντας διαδικασίες διαμόρφωσης μετάλλου. Επίσης, διαμορφώνεται και βάφεται η πόρτα και στο άνοιγμα του παραθύρου της συνδέεται μεταλλική πλάκα. Αυτό γίνεται για να αντανακλά τη θερμότητα και τα μικροκύματα ενώ επιτρέπει στο φως να περάσει. Στεγανοποιητικά και κόλλες χρησιμοποιούνται σε αυτό το στάδιο για τη συγκόλληση του παραθύρου στο πλαίσιο της πόρτας.

Κύριο πλαίσιο

Η κοιλότητα είναι στερεωμένη στο κύριο πλαίσιο και η πόρτα συνδέεται με την κοιλότητα χρησιμοποιώντας μεντεσέδες. Ο σωλήνας magnetron, υπεύθυνος για τη δημιουργία μικροκυμάτων, είναι επίσης προσαρτημένος στο πλάι της κοιλότητας. Όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή και το χειρισμό των τάσεων σε όλο τον φούρνο είναι συνδεδεμένα δίπλα στον σωλήνα magnetron.

Ανεμιστήρας, διακόπτες και μπροστινό πάνελ

Ένας ανεμιστήρας μαζί με ένα προστατευτικό, συνδέονται στο πάνω μέρος της κοιλότητας για να κυκλοφορούν τα μικροκύματα. Όλοι οι διακόπτες ασφαλείας και ελέγχου είναι τοποθετημένοι κοντά στην πόρτα. Τελικά, εγκαθίσταται ένας μπροστινός πίνακας που επιτρέπει την πλήρη λειτουργία του φούρνου από τον χρήστη.

 

Στεγανοποιητικά και κόλλες για φούρνους μικροκυμάτων και φούρνους

Οι κύριες εφαρμογές κόλλας σε φούρνους μικροκυμάτων και φούρνους είναι για τη συγκόλληση του εξωτερικού και του εσωτερικού παραθύρου στο πλαίσιο. Οι κόλλες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των μεθόδων μηχανικής στερέωσης. Τα στεγανοποιητικά και κόλλες σιλικόνης DOWSIL παρέχουν ιδανικές λύσεις για την κατασκευή φούρνων μικροκυμάτων και φούρνων λόγω του ότι:

  • Είναι εξαιρετικές κόλλες για συγκόλληση γυαλιού
  • Κολλάνε πολύ καλά το βαμμένο μέταλλο
  • Έχουν αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες έως 250°C
  • Είναι υλικά χαμηλής ευφλεκτότητας και επιβράδυνσης φλόγας
  • Είναι προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον που βοηθούν στη βιωσιμότητα

 

Παρακάτω είναι οι συνιστώμενες Κόλλες Dowsil για φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων:

DOWSIL™ 3-6096

To DOWSIL 3-6096 είναι μια κόλλα ενός συστατικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση της πόρτας απλών φούρνων, φούρνων μικροκυμάτων και εστιών μαγειρέματος. Είναι υλικό εύκαμπτο, ισχυρό και σταθερό από -40°C έως +250°C. Παρέχει γρήγορη σκλήρυνση και πολυμερίζεται σε ένα σκληρό, εύκαμπτο καουτσούκ. Αυτή η κόλλα παρέχει άριστες κολλήσεις σε υποστρώματα με ανόμοια θερμική διαστολή.

 

DOWSIL 732

Το DOWSIL 732 είναι ένα στεγανοποιητικό πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκόλληση και στεγανοποίηση θυρών φούρνων μικροκυμάτων. Διατίθεται σε χρώματα μαύρο, λευκό, διαφανές και αλουμινίου επιτρέποντας τη χρήση σε διάφορες συσκευές φούρνων μικροκυμάτων και απλών φούρνων. Είναι εύκαμπτο και σταθερό από -60°C έως +205°C, εφαρμόζεται εύκολα και σκληραίνει σε ένα σκληρό, εύκαμπτο καουτσούκ.

 

DOWSIL 736

Το DOWSIL 736 είναι μια κόλλα και στεγανοποιητικό σιλικόνης με μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 315°C, καθιστώντας το χρήσιμο για τη στεγανοποίηση των θυρών του φούρνου. Μπορεί να εφαρμοστεί στην οροφή ή κάθετα στα πλευρικά τοιχώματα και δεν θα τρέξει.

 

DOWSIL EA-2626

Το DOWSIL  EA-2626 είναι μια κόλλα και στεγανοποιητικό δύο συστατικών, που αποτελείται από τη βάση σιλικόνης DOWSIL™ EA-2626 και καταλύτη SILASTIC™ Q3-3636. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές έως 190°C. Προσφέρει γρήγορη σκλήρυνση σε μεγάλο πάχος, σε αντίθεση με τις σιλικόνες 1 συστατικού που πολυμερίζονται με την υγρασία από έξω προς τα μέσα.  Αυτό το προϊόν έχει αναπτυχθεί ειδικά για να παρέχει στεγανοποίηση και κόλληση σε εξαρτήματα που παρουσιάζουν διαφορετικούς συντελεστές θερμικής διαστολής.

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.