Λιπαντικά Krytox™ για ρουλεμάν ηλεκτρικών κινητήρων σε βιομηχανία χαρτοπολτού και χαρτίου

Πίνακας περιεχομένων

Χιλιάδες κινητήρες προς συντήρηση

Με χιλιάδες ηλεκτρικούς κινητήρες στον τόπο εργασίας της, η εταιρεία Cariboo Pulp & Paper αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα: γινόταν όλο και πιο δύσκολο να εξυπηρετηθεί οικονομικά κάθε κινητήρας βάσει ενός κανονικού σχεδίου λειτουργίας και συντήρησης. Ο υπεύθυνος αξιοπιστίας στο εργοστάσιο είχε ακούσει από αρκετούς εμπειρογνώμονες στον τομέα ότι η βιομηχανία κινείται προς ένα πιο εξελιγμένο πρόγραμμα επαναλίπανσης για τα ρουλεμάν ηλεκτρικών κινητήρων.

Ωστόσο, εξακολουθούσε να έχει τις αμφιβολίες του. “Η αξιοπιστία βασίζεται πάντα στο να κάνουμε τον απλούστερο σχεδιασμό να δουλέψει,” επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος αξιοπιστίας, οπότε οποιαδήποτε νέα λύση λίπανσης που χρησιμοποιούνταν από το εργοστάσιο θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς να περιπλέκονται υπερβολικά οι τρέχουσες λειτουργίες του εργοστασίου.

Συνήθως, στο εργοστάσιο επιλέγουν να λειτουργούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες τους χωρίς διαδικασία επαναλίπανσης, γνωρίζοντας ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες στο αυστηρό περιβάλλον των εργοστασίων χαρτιού και πάστας συνήθως διαρκούν όχι περισσότερο από 4-6 χρόνια, με πάνω από το 60% των βλαβών να αποδίδονται σε αποτυχία λίπανσης των ρουλεμάν. Όταν οι κινητήρες αποτύχουν απροσδόκητα, το εργοστάσιο συνήθως χρειάζεται να τους επισκευάζει εσωτερικά, οδηγώντας συνήθως σε υπερωρίες και ακριβές διακοπές λειτουργίας.

Ακόμα και με αυτό το κόστος επισκευής, το εργοστάσιο ήταν προσεκτικό όταν έπρεπε να πραγματοποιήσει επαναλίπανση, λόγω της πιθανότητας για υπερλίπανση και επιμόλυνσης των ρουλεμάν. Επιπλέον, ένα νέο πρόγραμμα συντήρησης θα σήμαινε περισσότερο εργατικό δυναμικό και επιπλέον κόστη.

Έτσι, ο επικεφαλής αξιοπιστίας και η ομάδα του έκαναν τους υπολογισμούς τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια σύγχρονη διαδικασία επαναλίπανσης θα σήμαινε την πρόσληψη περισσότερων τεχνικών λίπανσης σε πλήρη απασχόληση. Εκτιμήθηκε ότι οποιαδήποτε νέα διαδικασία επαναλίπανσης θα συνεπάγονταν περίπου 100.000 έως 200.000 δολάρια επιπλέον δαπάνες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπλέον εξοπλισμοί επαναλίπανσης, όπως αντλίες λίπανσης και επεκτεινόμενα σωληνώματα λίπανσης, που θα έπρεπε να αγοραστούν και / ή να εγκατασταθούν.

Το εργοστάσιο ήξερε ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών κινητήρων, αλλά αναγνώριζε επίσης ότι μια πλήρης διαδικασία επαναλίπανσης θα ήταν ακριβή, καθώς και ότι θα πρόσθετε στην πολυπλοκότητα που ήδη αντιμετώπιζαν με τόσους πολλούς κινητήρες για συντήρηση. Ευτυχώς, όμως, ήξεραν πού να ζητήσουν βοήθεια.

 

 

 formula for change 1

 

Ιστορία Συνεργασίας

Η αστοχία των ηλεκτρικών κινητήρων δεν ήταν το πρώτο ζήτημα λίπανσης που αντιμετώπισε αυτό το εργοστάσιο στις πρόσφατες λειτουργίες του. Λίγα χρόνια πριν, το εργοστάσιο είχε αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα λίπανσης με το στεγνωτήρα πολτού τους, από τον οποίο έχαναν στην καλύτερη περίπτωση 10-11 ρουλεμάν κάθε χρόνο.

Παρόμοια με την κατάσταση με τους ηλεκτρικούς κινητήρες, οι δαπάνες για το χρόνο απενεργοποίησης κάθε αποτυχίας ρουλεμάν μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν τα 170.000 δολάρια. Αποφάσισαν να ψάξουν έξω από τον οργανισμό τους για να λύσουν το πρόβλημα και τελικά επικοινώνησαν με τον Carl Walther, έναν ειδικό στη λίπανση στα Krytox Performance Lubricants.

«Ήμουν ενθουσιασμένος που συνεργάστηκα μαζί τους», σημείωσε ο Carl, «γιατί ήξερα ότι η Chemours ήταν η τέλεια εταιρεία για να βοηθήσει στις προκλήσεις λίπανσης». Ο Carl συνεργάστηκε μαζί τους για να αναπτύξει ένα ειδικό γράσο Krytox, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να λύσει το πρόβλημα στο στεγνωτήριο πολτού. Ως αποτέλεσμα, κατάφεραν να εξαλείψουν τα ζητήματα παραγωγής που οδηγούσαν σε απρόβλεπτη αποτυχία, καθώς και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος εργασίας.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, θα στραφούν ξανά στην Chemours όταν αντιμετώπισαν μια πρόκληση λίπανσης με τους φυσητήρες καπνού. Αυτά οι φυσητήρες αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην παραγωγική διαδικασία, χρησιμοποιώντας γρανάζια για να κρατούν τους σωλήνες του λέβητα καθαρούς και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Η υψηλή κύκλωση λειτουργίας και η λειτουργική θερμοκρασία των φυσητήρων καπνού οδήγησε σε σημαντικές απαιτήσεις συντήρησης και συνεχείς αστοχίες. Μερικές φορές, για να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι λέβητες παραμένουν καθαροί και αποτελεσματικοί, μπορεί επίσης να χρειαστούν τη βοήθεια μιας αξιόπιστης εταιρίας ηλεκτροσυγκόλλησης. Η ενδελεχής επιθεώρηση των λεβήτων είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από την αντικατάσταση σωλήνων τροφοδοσίας, ακροφυσίων, τμημάτων κελύφους και δοχείων πίεσης έως την επισκευή άκρων πίεσης, σωλήνων και σωληνώσεων.

Ο υψηλός κύκλος λειτουργίας και η θερμοκρασία λειτουργίας των φυσητήρων αιθάλης είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές απαιτήσεις συντήρησης και τακτικές βλάβες. Η ομάδα συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον Carl για να δοκιμάσει τα λιπαντικά Krytox στους πιο δύσκολους φυσητήρες καπνού και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τίποτα άλλο στην αγορά που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη μακροζωία του γράσου Krytox και την επακόλουθη λειτουργία χωρίς συντήρηση.

Σε αυτό το σημείο, οι τεχνικοί του εργοστασίου είχαν υψηλή εμπιστοσύνη στα Chemours και στα λιπαντικά Krytox™, οπότε όταν το εργοστάσιο αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτροκινητήρων του, κάλεσε την Chemours.

 

Λίπανση εφόρου ζωής

Όταν επρόκειτο για το θέμα της λίπανσης των ρουλεμάν ηλεκτροκινητήρων, το εργοστάσιο είχε δύο πρωταρχικούς στόχους: να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτροκινητήρων του – και να το κάνει χωρίς να προσθέσει μια περίπλοκη διαδικασία επαναλίπανσης.

Ο τεχνικός υπεύθυνος είχε ακούσει για τις δυνατότητες των λιπαντικών «λίπανση εφόρου ζωής», αλλά ήταν δύσπιστος ως προς την αξιοπιστία τους χωρίς να υπάρχει ένα συνεπές πρόγραμμα συντήρησης. Έτσι, αποφάσισε να απευθυνθεί στον Carl για περισσότερες πληροφορίες.

Ο Carl συνέστησε το γράσο Krytox™ AUT 2E45, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί για την επίλυση προβλημάτων σε εφαρμογές παρόμοιες με τους ηλεκτρικούς κινητήρες. «Τους είπα ότι το AUT 2E45 ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του», εξήγησε ο Carl, «και ότι οι εσωτερικές δοκιμές είχαν δείξει ότι το AUT 2E45 μπορούσε να εξαλείψει πρόωρες βλάβες κινητήρα που σχετίζονται με τη λίπανση των ρουλεμάν για τη μέση διάρκεια ζωής των ηλεκτροκινητήρων του εργοστασίου».

 

ASTM D 3336-Grease Life in Ball Bearings

Weibull Probability Plot

ASTM D 3336-Grease Life in Ball Bearings

 

Weibull Probability Plot

Ακόμα δύσπιστος, ο τεχνικός υπεύθυνος ζήτησε να εκτελέσει μια δοκιμή ROF για να συγκρίνει το Krytox™ AUT 2E45 με συγκρίσιμες προσφορές που ήταν διαθέσιμες. Τα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι τα λιπαντικά Krytox™ ήταν πιο αποτελεσματικά και διήρκεσαν από 21 έως 64 φορές περισσότερο από τα ανταγωνιστικά λιπαντικά. Αφού είδαν τα δεδομένα, ο τεχνικός υπεύθυνος και η ομάδα του ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν μια λύση λιπαντικών Krytox™ ” «λίπανση εφόρου ζωή»” στο εργοστάσιο.

 

Αλλαγή των Λιπαντικών στο εργοστάσιο χαρτοπολτού & χαρτιού

Τα επόμενα επτά χρόνια, το εργοστάσιο άρχισε να χρησιμοποιεί σε ρουλεμάν προγεμισμένα με γράσο Krytox™ AUT 2E45 για την ανακατασκευή του ηλεκτροκινητήρα του. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ήταν γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό. Η αξιοπιστία των ηλεκτρικών κινητήρων ήταν μεγάλη ανησυχία, με την ομάδα επισκευής ηλεκτροκινητήρων να φτάνει στο σημείο να χτίζει ένα καθαρό δωμάτιο για να διασφαλίζει τις πιθανότητες επιτυχίας σε κάθε ανακατασκευή. Η ομάδα είχε ακούσει για την αποτελεσματικότητα των λιπαντικών Krytox™. ήλπιζαν ότι η συνεχιζόμενη εφαρμογή θα αύξανε την αξιοπιστία κάθε ανακατασκευασμένου κινητήρα και θα επέτρεπε στους κινητήρες να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο από πριν.

Το πρώτο εμπόδιο που αντιμετώπισε το εργοστάσιο ήταν να προετοιμάσει τα ρουλεμάν που λάμβαναν από τον τρέχοντα προμηθευτή τους για την εφαρμογή γράσου Krytox™. Τα ρουλεμάν έρχονταν προγεμισμένα με άλλο γράσο, επομένως ο μύλος έπρεπε να ξεπλύνει προσεκτικά και πλήρως το συμβατικό γράσο πριν προσθέσει λιπαντικό Krytox™ για να διασφαλίσει ότι τα ρουλεμάν θα διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Για να απλοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία, ο τεχνικός υπεύθυνος αποφάσισε να απευθυνθεί στους κατασκευαστές ρουλεμάν για να δει εάν θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού μέσω της οποίας το εργοστάσιο θα μπορούσε να παραγγείλει απευθείας νέα ρουλεμάν που θα έρχονταν προγεμισμένα με γράσο Krytox™.

Ευτυχώς, αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα. Ο τεχνικός υπεύθυνος μπόρεσε να βρει έναν κατασκευαστή ρουλεμάν που όχι μόνο αναγνώριζε την αξία της χρήσης λιπαντικών Krytox™ στα ρουλεμάν του, αλλά αγκάλιασε την ευκαιρία να δημιουργήσει μια σχέση τόσο με το εργοστάσιο όσο και με την Chemours.

Με τα προβλήματα ποιοτικού ελέγχου που σχετίζονται με τα προηγούμενα ρουλεμάν πίσω τους, ο τεχνικός υπεύθυνος και η ομάδα του μπόρεσαν τώρα να προχωρήσουν με την εφαρμογή λιπαντικών Krytox™ στα ρουλεμάν ηλεκτροκινητήρων τους. Το εργοστάσιο ήταν και αισιόδοξο και ανυπομονούσε να δει τους καρπούς της εργασίας τους.

 

Οφέλη και χαρακτηριστικά λιπαντικών για εργοστάσια χαρτοπολτού και χαρτιού

Χαρακτηριστικό

Οφέλη

Αξεπέραστη αντοχή στην οξείδωση του βασικού λαδιού

Το PFPE δεν οξειδώνεται και δεν κολλάει με το χρόνο και τη χρήση. Δεν θα χαλάσει με υψηλές θερμοκρασίες που παρουσιάζονται στους ηλεκτροκινητήρες. Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας από –44 έως 200 C

Προηγμένο πυκνωτικό PTFE

Το ειδικό πυκνωτικό υψηλής απόδοσης δεν οξειδώνεται ούτε διασπάται με διάτμηση

Δυνατότητα λίπανσης εφόρου ζωής

Συνήθως δεν χρειάζεται να λιπάνετε ξανά τα ρουλεμάν κατά τη διάρκεια ζωής του ηλεκτροκινητήρα

Εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση

Τα πρόσθετα προσφέρουν αντοχή στη διάβρωση και τη σκουριά κατά την αποθήκευση και σε υγρά περιβάλλοντα

 

Τα αποτελέσματα

Επτά χρόνια αργότερα, η Cariboo Pulp & Paper είχε αλλάξει με επιτυχία τα ρουλεμάν σε λιπαντικά Krytox™ σε περισσότερους από 100 κινητήρες. Επίσης, διαθέτουν πλέον πάνω από 150 επιπλέον ρουλεμάν γεμάτα με λιπαντικά Krytox™ και σχεδιάζουν να τα αλλάξουν σε κινητήρες καθώς τα παλιά ρουλεμάν αποτυγχάνουν. Μετά την εφαρμογή των λιπαντικά Krytox™, δεν είχαν ούτε μία αστοχία ρουλεμάν, ούτε χρειάστηκε να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρικό κινητήρα.

Εκτός από την αξιοπιστία, η χρήση λιπαντικών Krytox™ βοήθησε στην παροχή μιας απλής λύσης με λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό.

«Για να έχουμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με ένα ανταγωνιστικό λιπαντικό, θα έπρεπε να εφαρμόσουμε μια πλήρη διαδικασία επαναλίπανσης», δήλωσε ο τεχνικός υπεύθυνος. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα προγράμματα επαναλίπανσης, τα λιπαντικά Krytox™ εξαλείφουν την ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό, όπως αντλίες, ασπίδες, zerks και εκτεταμένες γραμμές, που θα πρόσθεταν στο συνολικό κόστος.

Krytox Lubricants for Pulp & Paper

 

Η μείωση του κόστους συντήρησης

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα λιπαντικά Krytox™ ήταν σαφώς η πιο οικονομική επιλογή για το εργοστάσιο. Από τώρα, έχουν προσδοκίες να ξεπεράσουν το διπλάσιο της διάρκειας ζωής των ηλεκτροκινητήρων τους και με βάση το μέσο κόστος αντικατάστασης, αρχίζουν να βλέπουν τα αποτελέσματα να αθροίζονται.

Πιστοποιώντας τα λιπαντικά Krytox™, αντί για μια δυσκίνητη διαδικασία επαναλίπανσης, το κόστος προγραμματισμένης συντήρησης μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων, εξοικονομώντας απρογραμμάτιστο κόστος εργασίας έως και 200 ​​$ την ώρα για τεχνικούς λίπανσης, πρόσθετες προκλήσεις διαχείρισης και επικοινωνίας που σχετίζονται με οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα. «Με τα ρουλεμάν ηλεκτροκινητήρα «λίπανση εφόρου ζωής», έχουμε την πιο αξιόπιστη και οικονομική εγκατάσταση, με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό», παρατήρησε ο τεχνικός υπεύθυνος. «Είναι πραγματικά το πιο απλό πράγμα που λειτουργεί».

 

Υποστήριξη για μια Ζωή

Η Cariboo Pulp & Paper συνεχίζει να συνεργάζεται με την ομάδα λιπαντικών Krytox™. Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο εργοστάσιο, ο τεχνικός υπεύθυνος και ο Carl είχαν την ευκαιρία να περάσουν από το εργοστάσιο και να δουν τα λιπαντικά σε δράση. «Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια δουλειάς σε αυτό το έργο, ήταν υπέροχο να δούμε πόσα πραγματικά είχαν επιτευχθεί», παρατήρησε ο Καρλ.

Καθώς η εφαρμογή των λιπαντικών Krytox™ προχωρούσε στους υπόλοιπους ηλεκτρικούς κινητήρες, άρχισαν να συζητούν μια ποικιλία άλλων πιθανών χρήσεων για το γράσο σε όλο το εργοστάσιο.

 

Η βέλτιστη επιλογή λιπαντικών για τη βιομηχανία χαρτοπολτού και χαρτιού

Lubricants for Pulp & Paper motors

Όπως αποδεικνύεται από τη χρήση τους στο εργοστάσιο Cariboo, τα λιπαντικά Krytox™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν την παραγωγικότητα σε εργοστάσια χαρτοπολτού και χαρτιού σε εντελώς νέα επίπεδα. Εκτός από την υψηλή αποδοχή από τους τελικούς χρήστες, τα λιπαντικά Krytox™ συνιστώνται από πολλούς μεγάλους κατασκευαστές ρουλεμάν για λίπανση μεγάλης διάρκειας σε δύσκολες εφαρμογές.

Τα λιπαντικά Krytox™ είναι μη εύφλεκτα και προσφέρουν εξαιρετικά υψηλή ανοχή στη θερμότητα και τις χημικές ουσίες. Δεν θα οξειδωθούν ούτε θα κολλήσουν όπως τα άλλα λίπη, ούτε μπορούν να εκτοπιστούν από τον ατμό και το νερό. Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα λιπαντικά Krytox™ δεν περιέχουν VOC ή χλωριωμένα υλικά.

Οι ποιότητες λιπαντικών Krytox™ «λίπανση εφόρου ζωής» εξαλείφουν την ανάγκη για συχνή επαναλίπανση, ενώ ουσιαστικά εξαλείφουν το ποσοστό αστοχιών ρουλεμάν που αποδίδεται στη λίπανση. Στο τυπικό περιβάλλον του εργοστασίου χαρτοπολτού και χαρτιού, η έκθεση των εργαζομένων σε επικίνδυνες, υψηλές θερμοκρασίες και δυσπρόσιτες περιοχές μειώνεται δραματικά και ο χρόνος λειτουργίας του εξοπλισμού και η διάρκεια ζωής του κινητήρα μπορούν να παραταθούν.

 

Τυπικές Ιδιότητες

Property

KrytoxTM AUT 2E45 Grease

NLGI Grade

2

Color

White

Base Oil

PFPE

Base Oil Viscosity, ASTM D 445 cSt at 40 C (104 F)
cSt at 100 C (212 F)

100 12.5

Viscosity Index, ASTM D 2270

119

Thickener

PTFE

Anti-Corrosion Additive

Proprietary

Specific Gravity at 0 C (32 F)

2.0

Penetration Change after 100,000 strokes, ASTM D 217, mm/10

15

Bearing Life, hr, ASTM D 3336, 10,000 rpm at 180 C (356 F)*

25,000+

Operating Temperature Range, C ( F)

–44 to 200 (–47 to 392)

Dropping Point, C ( F)

N/A

 

Property

KrytoxTM AUT 2E45 Grease

Oil Separation at 99 C (210 F), ASTM D 6184

4% typical

Low Temperature Torque,
g cm at –40 C (–40 F), ASTM D 1478

Starting Running

5800 1900

Low Temperature Torque,
g cm at –20 C (–4 F), ASTM D 1478

Starting Running

650 220

Emcor Corrosion, ASTM D 6138

0, 1 (no rust)

Rust Protection, ASTM D 1743

Pass

Copper Corrosion Resistance, ASTM D 4048

1B max.

Water Washout, ASTM D 1264, %

1.5

 

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.