MOLYKOTE® HP-300 προστατεύει τις σημαντικές ηλεκτρικές συνδέσεις των inverter

Πίνακας περιεχομένων

MOLYKOTE® HP-300 – Το γράσο προστατεύει τις κρίσιμες ηλεκτρικές συνδέσεις των inverter

Μελέτη περίπτωσης: Έχει αξιόπιστη συμβατότητα με λάστιχα και θερμική σταθερότητα και χρησιμοποιείται για να λιπαίνει και να στεγανοποιεί δακτυλίους O-Rings.

 

Η εφαρμογή

Τα ηλεκτρικά οχήματα εξαρτώνται από μετατροπείς ισχύος (inverters) AC/DC για να αλλάξουν την ηλεκτρική έξοδο συνεχούς ρεύματος (DC) από την μπαταρία του οχήματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) για την τροφοδοσία του κινητήρα και άλλων εξαρτημάτων. Αυτές οι μπαταρίες παρέχουν ισχύ 500 volt και μέγιστο ρεύμα 500 αμπέρ, επομένως η αξιόπιστη λειτουργία του μετατροπέα είναι το κλειδί για την προστασία της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και του κινητήρα του οχήματος.

 

Η πρόκληση

Για τη σύνδεση του inverter και της μπαταρίας χρησιμοποιούνται καλώδια τροφοδοσίας με στεγανοποιητικά δακτυλίων (Ο-rings) από διάφορα λάστιχα – συμπεριλαμβανομένου του EPDM ή του λάστιχου σιλικόνης. Οι δακτύλιοι (O-Rings) είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της εισόδου υγρασίας στο θάλαμο του inverter. Με θερμοκρασίες λειτουργίας που φτάνουν έως και 120°C, απαιτείται απόδοση σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και σωστή λίπανση συμβατή με λάστιχα για την προστασία των δακτυλίων (O-Rings) από ζημιά.

Ένας κατασκευαστής οχημάτων στην Κίνα προσέγγισε την ομάδα MOLYKOTE® για μια λύση που θα παρείχε την απαιτούμενη προστασία και απόδοση του δακτυλίου (O-Ring), μαζί με αξιόπιστη συμβατότητα με λάστιχα.

 

Η λύση

Το γράσο MOLYKOTE® HP-300 Grease μπορεί να προστατεύσει τους δακτυλίους στις ηλεκτρικές σύνδεσης σε απαιτητικά περιβάλλοντα, με ελάχιστη σκλήρυνση ή αλλαγές στις μηχανικές ιδιότητες. Παρέχοντας εξαιρετική συμβατότητα με λάστιχα, απόδοση και θερμική σταθερότητα, το γράσο είναι κατάλληλο για χρήση με διάφορα λάστιχα, όπως EPDM και λάστιχα σιλικόνης.

Χρησιμοποιώντας λάστιχα και EPDM και σιλικόνης, η τεχνική ομάδα των MOLYKOTE® υπέβαλε το MOLYKOTE HP-300 Grease σε διάφορες δοκιμές για να παρατηρήσει την απόδοση του λιπαντικού υπό πίεση, αποδεικνύοντας επιτυχώς την απόδοση του γράσου μέσω εργαστηριακών συγκρίσεων με ένα παραδοσιακό λιπαντικό. Το γράσο MOLYKOTE HP-300 δεν επηρέασε αρνητικά τις μηχανικές ιδιότητες των ελαστικών δακτυλίων (O-rings) και έδειξε εξαιρετική συμβατότητα. Τα δεδομένα έπεισαν τον κατασκευαστή αυτοκινήτων ότι το γράσο MOLYKOTE® HP-300 είναι η σωστή λύση για την εφαρμογή του.

 

Δοκιμές συμβατότητας με λάστιχα EPDM

Τα δείγματα ετοιμάστηκαν σύμφωνα με το ISO 527 και έμειναν για 250 ώρες σε συνθήκες 85°C και σε θερμοκρασία δωματίου.

MOLYKOTE® HP-300 protects critical inverter electrical connections 1

 

Δοκιμές συμβατότητας με λάστιχα σιλικόνης

Τα δείγματα ετοιμάστηκαν σύμφωνα με το ISO 527 και έμειναν για 250 ώρες σε συνθήκες 85°C και σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Εξαιρετική απόδοση σε ακραίες συνθήκες

Το MOLYKOTE® HP-300 Grease μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως κάτω από σκληρές συνθήκες, όπως σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. σε διαβρωτικά περιβάλλοντα, παρουσία διαλυτών, υγροποιημένων φυσικών αερίων και συνθηκών υψηλού κενού κ.α.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε εξειδικευμένες εφαρμογές όπου του λιπαντικό δεν πρέπει να έχει καθόλου πτητικά, όπως σε εξοπλισμό καθαρού δωματίου (cleanroom) και εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών.

Το γράσο MOLYKOTE® HP-300 Grease παρέχει:

  • Καλή συμβατότητα με πλαστικά και λάστιχα
  • Εξαιρετική σταθερότητα σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Ανώτερη αντοχή σε χημικά και διαλύτες
  • Ελάχιστη φθορά λόγω οξείδωσης, κατάλληλο για μακροχρόνια λίπανση
  • Χαμηλή πίεση ατμών (βασικό λάδι)

 

Βασικές ιδιότητες του Γράσου MOLYKOTE® HP-300

MOLYKOTE® HP-300 protects critical inverter electrical connections 3

Note: These values are not intended for use in preparing specifications.

Source: MOLYKOTE® case study

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.