Οδηγός επιλογής προϊόντων φωτισμού LED

Πίνακας περιεχομένων

Φανταστείτε ένα πιο λαμπρό μέλλον με υλικά για φωτισμό LED

Dow protection assembly lighting

Λύσεις Dow για φωτισμό LED

Καινοτομίες σιλικόνης για φωτισμό υψηλής απόδοσης

Οι πελάτες και οι τελικοί χρήστες σας απαιτούν φωτεινότερα, πιο ενεργειακά αποδοτικά, πιο μοναδικά και πιο μακροχρόνια συστήματα φωτισμού. Ο φωτισμός LED είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη τεχνολογία φωτισμού που πληροί αυτά τα κριτήρια και είναι διαθέσιμη για γρήγορη ανάπτυξη για εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Τα LED καταλαμβάνουν πολλές πτυχές των λύσεων φωτισμού στον κόσμο, ακόμη και οι λύσεις φωτισμού νέον έχουν μετατραπεί σε LED λόγω των ανώτερων ιδιοτήτων τους (δείτε www.neonfilter.com για παραδείγματα). Είναι σημαντικό ως επιχείρηση να παραμείνετε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας φωτισμού LED και να διαμορφώσετε το μέλλον του φωτισμού.

Μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες των πελατών με τα σωστά υλικά και τη σωστή βοήθεια. Τα καινοτόμα, υψηλής απόδοσης υλικά σιλικόνης της Dow για προστασία και συναρμολόγηση και δευτερεύοντα οπτικά – που υποστηρίζονται από ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών σε θέματα φωτισμού, τεχνικών, οπτικών και εφαρμογής – μπορούν να σας βοηθήσουν να φανταστείτε ένα λαμπρότερο μέλλον.

Βασιστείτε στην ανθεκτική πρόσφυση και προστασία από υγρασία, σκόνη και θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις  που προσφέρουν οι σιλικόνες Dow. Προσφέρουν ανώτερη αξιοπιστία και απόδοση μεγάλης διάρκειας ζωής, ακόμη και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Σχεδιάστε εντελώς νέους τρόπους για να ελέγξετε το σχήμα, το χρώμα και την ένταση του φωτός με τις οπτικές σιλικόνες Dow. Σας επιτρέπουν να δημιουργείτε οπτικά σε πολύπλοκα σχήματα με λεπτές λεπτομέρειες και ενσωματωμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που μπορεί να μην είναι δυνατά στα παραδοσιακά πλαστικά.

Ο συνδυασμός καινοτόμου προστασίας, συναρμολόγησης και οπτικών δυνατοτήτων της σιλικόνης μαζί με την τεχνογνωσία της Dow – προσφέρει λύσεις που σας βοηθούν να αναπτύξετε προϊόντα που προσφέρουν στους τελικούς χρήστες μεγαλύτερο κύκλο ζωής προϊόντων και μεγαλύτερη απόδοση.

 

Προϊόντα Dow για συναρμολόγηση και προστασία σε εφαρμογές φωτισμού

 • Κόλλες και στεγανοποιητικά
 • Διάφανα υλικά πάκτωσης και ενθυλάκωσης
 • Επιστρώσεις επιφάνειας
 • Gels
 • Θερμοαγώγιμα υλικά ενθυλάκωσης
 • Υλικά θερμικής διεπαφής

 

Οπτικές σιλικόνες

 • Χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες
 • Optical coupling materials
 • Δευτερεύοντα οπτικά ενθυλακωτικά

 

 

 

enLIGHTen with Dow Silicones – Λύσεις για προστασίας & συναρμολόγησης σε εφαρμογές φωτισμού

LED lighting product selection guide

 

Ανεξάρτητα από την εφαρμογή, το σχέδιό σας πρέπει να παραμένει άθικτο και να προστατεύεται από το υπεριώδες φως, την υγρασία, τη σκόνη, τη διάβρωση, τις κρούσεις και τους κραδασμούς, τη θερμότητα από τη λειτουργία και τις περιβαλλοντικές ακραίες θερμικές συνθήκες.

Μπορείτε να αντλήσετε από την κορυφαία εμπειρία δεκαετιών της Dow στην ενθυλάκωση, τη συναρμολόγηση, τη στεγανοποίηση και την παροχή θερμικής προστασίας για ευαίσθητες συσκευές σε απαιτητικές εφαρμογές, από εμφυτευμένες ιατρικές συσκευές έως όργανα αεροσκαφών και από τη συναρμολόγηση PCB από μεταφορικά μέσα έως συστήματα ηλιακής ενέργειας.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό υλικό από το παρακάτω δοκιμασμένο στο χρόνο, χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής απόδοσης.

 • Κόλλες και στεγανοποιητικά
 • Διάφανα υλικά ενθυλάκωσης (encapsulants)
 • Επιστρώσεις επιφάνειας
 • Gels
 • Θερμοαγώγιμα υλικά ενθυλάκωσης
 • Υλικά θερμικής διεπαφής

Μαζί, τα προϊόντα και η τεχνογνωσία της Dow μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη λειτουργική διάρκεια ζωής του σχεδίου σας και να μειώσετε το κόστος παραγωγής. Μιλήστε με έναν από τους ειδικούς μας, σχετικά με τα υλικά Dow σε εφαρμογές προϊόντων φωτισμού LED – και μάθετε πώς να κάνετε την ιδέα σας ακόμα πιο φωτεινή.

 

Κόλλες και στεγανοποιητικά

Σχηματίζοντας ανθεκτικά ελαστομερή χαμηλής καταπόνησης, οι κόλλες και στεγανοποιητικά σιλικόνης DOWSIL™ σας παρέχουν εξαιρετικές ενώσεις και στεγανοποιήσεις μεταξύ μιας ποικιλίας κοινών υλικών φωτισμού LED.

Αυτό αυξάνει την ευελιξία του σχεδιασμού σας ενώ παρέχει αξιόπιστη μακροπρόθεσμη απόδοση σε θερμοκρασίες έως 150 C. Αυτά τα υλικά ενός συστατικού, χωρίς διαλύτες σκληραίνουν σε θερμοκρασία δωματίου για να απλοποιήσουν σημαντικά την επεξεργασία και η χαμηλή πτητικότητά τους βοηθά το σχεδιασμό σας να διατηρεί την ένταση του φωτισμού κατά τη διάρκεια ζωής του.

Dow protection assembly lighting

 

Διάφανα υλικά ενθυλάκωσης

Η προστασία και η απόδοση πάνε χέρι-χέρι.

Τα διάφανα υλικά πάκτωσης και ενθυλάκωσης από την Dow σας βοηθούν να εξισορροπήσετε και τα δύο. Εκτός από την αντοχή στην υγρασία, απορροφούν το στρες του θερμικού κύκλου, προστατεύοντας τα ευαίσθητα εξαρτήματα. Η υψηλή διαπερατότητά τους και η θερμική τους σταθερότητα βοηθούν το σχέδιό σας να διατηρεί την ποιότητα του φωτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ η μοναδική τους χημεία προσφέρει ελάχιστο κιτρίνισμα και υποβάθμιση.

Με μια επιλογή από τρόπους σκλήρυνσης, ιξώδη και σκληρότητες, μπορείτε να εξερευνήσετε νέες επιλογές σχεδίασης σε μια ποικιλία εφαρμογών. Αυτά τα ενθυλακωτικά δύο συστατικών επεκτείνουν τις επιλογές – από τη εφαρμογή υλικού έως τα σχέδια φακών. Παρέχουν επίσης αντοχή στην υγρασία, απορροφούν το στρες του θερμικού κύκλου και προστατεύουν τα ευαίσθητα εξαρτήματα.

LED lighting product selection guide

 

Επιστρώσεις επιφάνειας

 

Τα ευαίσθητα εξαρτήματα συστημάτων PCB του σχεδιασμού σας χρειάζονται προστασία από την υγρασία και τη φυσική καταπόνηση. Οι επιστρώσεις επιφάνειας σιλικόνης ενός συστατικού DOWSIL™ μπορούν να παρέχουν αυτήν την προστασία – και να προσφέρουν εξαιρετική μόνωση έναντι κραδασμών και βραχυκυκλωμάτων. Θα τα βρείτε επίσης χρήσιμα για την προστασία των κυκλωμάτων σε σκληρά περιβάλλοντα λειτουργίας και είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από ιξώδη και χημείες πολυμερισμού.

LED lighting product selection guide

 

Gels

Τα gel DOWSIL™ και SYLGARD™ σας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία σχεδιασμού. Η απαλότητα και η χαμηλότερη πίεση τους τα καθιστούν ιδανικά για συσκευές με ευαίσθητα εξαρτήματα και καλωδίωση λεπτού βήματος. Αυτά τα υλικά δύο συστατικών διατηρούν πολλές από τις ιδιότητες ανακούφισης του στρες και αυτοθεραπείας ενός υγρού, ενώ διατηρούν τη σταθερότητα των διαστάσεων ενός ελαστομερούς. Τα gel πολυμερίζονται στη θέση που τα τοποθετούμε για να σχηματίσουν ένα αντικραδασμικό, αυτοθεραπευόμενο, ελαστικό υλικό που παρέχει ανακούφιση από το στρες, ηλεκτρική μόνωση και προστασία από την υγρασία και άλλους ρύπους.

LED lighting product selection guide

 

Θερμοαγώγιμα υλικά πάκτωσης – ενθυλάκωσης

LED lighting product selection guide

 

Η επιμόλυνση από το περιβάλλοντος και η θερμική καταπόνηση στα εξαρτήματα μπορεί να είναι δύο από τις μεγαλύτερες απειλές για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του φωτισμού LED σας.

Τα θερμοαγώγιμα υλικά πάκτωσης-ενθυλάκωσης σιλικόνης DOWSIL™ και SYLGARD™ προστατεύουν τους οδηγούς LED από την υγρασία και τη σκόνη, ενώ διαχέουν τη θερμότητα και απορροφούν τον θόρυβο των εξαρτημάτων. Τα υλικά πάκτωσης-ενθυλάκωσης δυο συστατικών έχουν αναλογία ανάμιξης 1:1 και διαδικασία σκλήρυνσης σε θερμοκρασία δωματίου που μπορεί να επιταχυνθεί με τη θερμότητα – προσφέροντάς μεγαλύτερη ευελιξία στον κατασκευαστή LED.

Με υψηλή θερμική αγωγιμότητα και ικανότητα αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες και περιβαλλοντικές συνθήκες, αυτά τα υλικά σάς βοηθούν να παρέχετε σχέδια που προσφέρουν μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και δυνητικά χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

LED lighting product selection guide

 

Υλικά θερμικής διεπαφής

LED lighting product selection guide

Τίποτα δεν θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του φωτισμού LED σας περισσότερο από τη θερμότητα… και τα LED παράγουν πολύ. Σχεδιάζοντας με υλικά θερμικής διεπαφής DOWSIL™, έχετε περισσότερες επιλογές διαχείρισης θερμότητας.

Η θερμική σταθερότητα των σιλικονών προσφέρει μακροχρόνια, σταθερή θερμική αγωγιμότητα – ακόμη και σε θερμοκρασίες στις οποίες τα παραδοσιακά υλικά μπορεί να αρχίσουν να υποβαθμίζονται.

Οι θερμοαγώγιμες κόλλες σχηματίζουν θερμικά σταθερούς δεσμούς στα περισσότερα υποστρώματα LED PCB και ψύκτρας και παρέχουν εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα. Η χαμηλή πτητικότητα αυτών των υλικών ενός συστατικού σημαίνει ότι δεν υπάρχει δυσμενής επίδραση στα εξαρτήματα ή στην απόδοση φωτός. Και οι ιδιότητές τους στεγανοποίησης και κόλλησης σας επιτρέπουν να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των εξαρτημάτων και να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής.

Οι θερμοαγώγιμες πάστες προσφέρουν υψηλή αγωγιμότητα και χαμηλή θερμική αντίσταση. Είναι υλικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα θερμικά αγώγιμων γεμισμάτων και έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν πολύ λεπτό πάχος γραμμής ένωσης.

Τα dispensable thermal pads σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε γρήγορα και με ακρίβεια θερμικά αγώγιμα επιθέματα σιλικόνης, σε ελεγχόμενα πάχη και σε πολύπλοκα σχήματα. Σας προσφέρουν βελτιωμένη θερμική απόδοση και μπορούν να επιταχύνουν την παραγωγή και, σε πολλές περιπτώσεις, να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

LED lighting product selection guide

LED lighting product selection guide

 

Illuminating Innovations for LED lighting – Λύσεις οπτικών υλικών για φωτισμό

Τι περιορίζει περισσότερο την ελευθερία σχεδιασμού σας; Είναι συχνά οι φυσικές ιδιότητες των οπτικών σας στοιχείων. Τώρα μπορείτε να ενισχύσετε την απόδοση του σχεδίου σας – και να ξεπεράσετε τα όρια των παραδοσιακών οπτικών υλικών. Οι οπτικές σιλικόνες DOWSIL™ όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες. Είναι πιο ανθεκτικά στις καταπονήσεις και την υποβάθμιση από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα και τις περιβαλλοντικές ακραίες συνθήκες. Περιλαμβάνουν:

 • Χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες
 • Optical coupling materials
 • Δευτερεύοντα οπτικά ενθυλακωτικά

Ως πρωτοπόροι των οπτικών σιλικονών, το χαρτοφυλάκιο καινοτομιών μας επιτρέπει περισσότερες εφαρμογές και ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό επιλογής προϊόντων φωτισμού LED. Όταν συνδυάζετε τα μοναδικά πλεονεκτήματα αυτών των υλικών με τη συνεργατική τεχνογνωσία της Dow, θα βρείτε νέους τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση, την ανθεκτικότητα και να μειώσετε το συνολικό κόστος της σχεδίασης και της παραγωγής του λαμπτήρα και του φωτιστικού σας. Και όσο νωρίτερα στη διαδικασία σχεδιασμού συνεργαστείτε με τους ειδικούς μας, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε – μαζί – για να βελτιώσουμε την αξία και την απόδοση.

Ανακαλύψτε νέους και καινοτόμους τρόπους ελέγχου του φωτός. Δημιουργήστε οπτικά σε πολύπλοκα σχήματα ή με λεπτές λεπτομέρειες ή ενσωματωμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που δεν είναι δυνατά στα παραδοσιακά πλαστικά.

Συνεργαστείτε με την ομάδα υποστήριξής μας για να μάθετε πώς οι οπτικές σιλικόνες μπορούν να διαφωτίσουν τη φαντασία σας.

 

Χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες

Θα βρείτε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο σχεδιαστικής ελευθερίας με χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες από την Dow. Ευέλικτα και χυτευόμενα, αυτά τα υλικά δύο συστατικών* σάς επιτρέπουν να εξερευνάτε πιο σύνθετα σχέδια – συχνά απλοποιώντας τη διαδικασία παραγωγής.

Μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη απόδοση του σχεδίου σας πέρα ​​από τις δυνατότητες των παραδοσιακών οπτικών υλικών. Όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες, αλλά είναι πιο ανθεκτικά σε ζημίες από κρούσεις και υποβάθμιση από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα και τις περιβαλλοντικές ακραίες συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι τα οπτικά σας θα παραμένουν μηχανικά και χημικά σταθερά, παρέχοντας παράλληλα υψηλότερες πυκνότητες φωτός. Με χυτευόμενες οπτικές σιλικόνες από την Dow, μπορείτε να εξερευνήσετε νέες δυνατότητες σχεδίασης σε απαιτητικές εφαρμογές, όπως ο φωτισμός αυτοκινήτων, καταστημάτων, επαγγελματικός και καταναλωτικός φωτισμός, αθλητικός φωτισμός και οθόνες εξωτερικού χώρου.

LED lighting product selection guide

 

Optical coupling για οθόνες

Τα οπτικά gel DOWSIL™ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υγρά, οπτικά διαυγή, μέσα ένωσης για εφαρμογές οθόνης και φωτισμού LED. Αυτά τα gel δύο συστατικών* προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία επεξεργασίας, με τις επιλογές σκλήρυνσης σε θερμοκρασία δωματίου (χωρίς να χρειάζεται φούρνος ή επιτάχυνση του πολυμερισμού μέσω της θερμότητας), εάν επιθυμείτε ταχύτερη επεξεργασία. Αυτά τα υλικά πάκτωσης έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς για τη στεγανοποίηση και την προστασία, επικαλύπτοντας, ενθυλακώνοντας ή πακτώνοντας διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα λόγω της ικανότητάς τους να ανακουφίζουν από τις καταπονήσεις και του υψηλού δείκτη διάθλασης, καθώς και της σταθερότητας αυτών των ιδιοτήτων με την πάροδο του χρόνου. Τα σκληρυμένα gel διατηρούν πολλές από τις ιδιότητες ανακούφισης από το στρες και αυτοθεραπείας ενός υγρού, ενώ παρέχουν τη σταθερότητα των διαστάσεων ενός ελαστομερούς – το οποίο χρειάζεται ολοένα και περισσότερο για ευαίσθητα εξαρτήματα.

 

Δευτερεύοντα οπτικά ενθυλακωτικά

Ένας τρόπος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποδοτικότητα κόστους και χαμηλότερο συνολικό κόστος λειτουργίας είναι μέσω υλικών που μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλές λειτουργίες. Τα διάφανα υλικά πάκτωσης DOWSIL™ σας προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα. Αυτά τα υλικά δύο συστατικών* παρέχουν ανώτερη προστασία από την υγρασία, τη θερμική καταπόνηση, τους κραδασμούς και τις κρούσεις και προσφέρουν εξαιρετική οπτική απόδοση. Μπορείτε να βασιστείτε σε ελάχιστο κιτρίνισμα και υποβάθμιση, διατηρώντας παράλληλα σταθερή ποιότητα φωτός κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

 

Μάθετε περισσότερα για τον φωτισμό LED

Φέρνουμε περισσότερα από μια επιλογή υλικών για φωτισμό LED και ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προηγμένων υλικών με βάση τη σιλικόνη. Είμαστε αφοσιωμένοι στην καινοτομία και φέρνουμε αποδεδειγμένη τεχνογνωσία σε διαδικασίες και εφαρμογές, ένα δίκτυο τεχνικών εμπειρογνωμόνων, μια αξιόπιστη παγκόσμια βάση εφοδιασμού και εξυπηρέτηση πελατών παγκόσμιας κλάσης.

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.