Οδηγός επιλογής προϊόντων υγρού λάστιχου σιλικόνης

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το υγρό λάστιχο σιλικόνης;

Στον οδηγό αυτό, αναλύουμε τα οφέλη του υγρού λάστιχου σιλικόνης (Liquid Silicone Rubber – LSR). Επιπλέον, παρέχουμε λεπτομερείς τεχνικές πληροφορίες για το LSR. Είναι ένα υλικό υψηλής απόδοσης, μεγάλης αντοχής, το οποίο μπορεί να αποδώσει αξιόπιστα σε διάφορα δύσκολα περιβάλλοντα, επιτρέποντας την ανάπτυξη ασφαλών, προσαρμόσιμων και πιο βιώσιμων προϊόντων.

Το χαρτοφυλάκιο της Dow περιλαμβάνει συγκεκριμένες συνθέσεις LSR που διατίθενται στο εμπόριο με πολλαπλές μάρκες. Εντός της σειράς, μπορείτε να βρείτε προϊόντα για injection-molding, προϊόντα για επίστρωση, προϊόντα εκτύπωσης 3D, προϊόντα για ηλεκτρικές εφαρμογές, προϊόντα διάφανα καθώς και βασικά masterbatches χρώματων για LSR. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάποια από αυτά πληρούν τα πρότυπα και τις απαιτήσεις ασφάλειας για εφαρμογές επαφής με τρόφιμα, επαφής με νερό και βρεφικής φροντίδας.

Γιατί να επιλέξετε υγρό λάστιχο σιλικόνης;

Τα λάστιχα υγρής σιλικόνης προσφέρουν έναν «μαγικό συνδυασμό» ιδιοτήτων και επιδόσεων που βοηθούν στην επέκταση των δυνατοτήτων σχεδίασης για μικρά εξαρτήματα, περίπλοκα σχέδια, υψηλή ακρίβεια και εύκολη χύτευση.

 • Αποτελούνται από δύο μέρη σε αναλογία 1:1
 • Ανακατεύονται εύκολα
 • Πολυμερίζονται γρήγορα με θερμότητα

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των σκληρυμένων LSR περιλαμβάνουν: καλές μηχανικές ιδιότητες και εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες καθώς και σε ακραίες θερμοκρασίες και γήρανση. Επιπλέον, το fluoro υγρό λάστιχο σιλικόνης (F-LSR) συνδυάζει εξαιρετική αντοχή σε καύσιμα και λάδια με την οικονομία εφαρμογής των LSR.

Εφαρμογή υγρού λάστιχου σιλικόνης για έναν πιο βιώσιμο κόσμο

Ως κατασκευαστές, έχουμε την ευθύνη να χρησιμοποιούμε τα πιο αβλαβή για το περιβάλλον υλικά. Η Dow δεσμεύεται να παρέχει λύσεις που αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις, καθώς φιλοδοξούμε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, με τις κορυφαίες επιδόσεις μας στον κόσμο, αντιμετωπίζουμε την αποδοτικότητα των φυσικών πόρων, τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια. Και εξίσου σημαντική για εμάς είναι η παροχή πρωτοποριακών καινοτομιών που επιτρέπουν στους πελάτες μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.

 

megatrends with LSRs

mobility - dge

 

 

Πώς τα LSR συνεισφέρουν στην καθημερινή ζωή σε έναν κόσμο όλο και πιο απαιτητικό (H3)

Τα λάστιχα υγρής σιλικόνης παράγουν λιγότερα απόβλητα και απαιτούν λιγότερη ενέργεια για επεξεργασία. Μερικά από τα βασικά οφέλη τους είναι τα ακόλουθα:

 • Ευελιξία σχεδιασμού, επιτρέποντας την καινοτομία
 • Φωτοθερμική σταθερότητα μεγάλης διάρκειας
 • Ασφάλεια, καθώς είναι ανθεκτικά στην φλόγα και στη μακροχρόνια επαφή
 • Περιβαλλοντική στεγανοποίηση, καθώς είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη
 • Διαφανή και ελαφριά
 • Ευέλικτα και οικονομικά αποδοτικά
 • Άχρωμα, άοσμα και άγευστα
 • Μπορούν να αποστειρωθούν πολλές φορές

ENERGY DEMAND – OPTIMIZING DELIVERY

Γενικές χρήσεις των λάστιχων υγρής σιλικόνης

Τα λάστιχα LSR της σειράς SILASTIC™ RBL-9200 και τα λάστιχα LSR της σειράς XIAMETER™ RBL-2004 είναι υλικά χύτευσης με injection-molding γενικής χρήσης κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα τυπικών εφαρμογών από λάστιχο σιλικόνης.

general purpose LSRs - Liquid silicone rubber

 

Πιστοποιήσεις

Regulatory compliance

 

LSR που δεν χρειάζονται ψήσιμο μετά τον πολυμερισμό τους (Non post cure – NPC)

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ NPC 9300 είναι ελαστομερή σιλικόνης χαμηλής πτητικότητας και υψηλής αντοχής που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πιστοποιημένων εφαρμογών για τρόφιμα και βρεφική φροντίδα χωρίς την ανάγκη post-cure.

Non-post-cure (NPC) LSRs - Liquid silicone rubber

 

LSR χαμηλής θερμοκρασίας πηξίματος (Low temperature cure – LTC)

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ LTC 9400 είναι ελαστομερή χαμηλής θερμοκρασίας πηξίματος, υψηλής αντοχής που επιτρέπουν γρήγορη ενεργοποίηση με θερμοκρασία σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Low-temperature-cure (LTC) LSRs

 

LSR με λάδι σιλικόνης για αυτολίπανση

Μια σειρά LSR με γέμισμα λαδιού, που είναι αυτολιπαινόμενα είναι διαθέσιμα ως LSR της σειράς SILASTIC™ 920x-yy και LSR της σειράς SILASTIC™ CV 920x-yy. Και για τα δύο, x = περιεκτικότητα σε λάδι και yy = σκληρότητα. Οι δύο σειρές LSR προσφέρουν μια επιλογή στάνταρ προϊόντων και προϊόντων ελεγχόμενης πτητικότητας.

Oil-bleeding LSRs - Liquid silicone rubber

 

LSR ανθεκτικά σε λάδια

Τα LSR της σειράς SILASTIC™ 9390 παρέχουν καλή αντίσταση σε λάδια, έχουν χρώμα υπόλευκο, χυτεύονται με injection-molding και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές στεγανοποίησης.

Oil-resistant LSRs

 

Fluoro λάστιχα υγρής σιλικόνης (F-LSRs)

Τα F-LSR της μάρκας SILASTIC™ είναι σχεδιασμένα για χρήση σε σκληρά περιβάλλοντα που περιλαμβάνουν καύσιμα, λάδια ή επιθετικά υγρά. Με xx = σκληρότητα, αυτά τα F-LSR είναι διαθέσιμα ως η πλήρως (100%) fluorinated σειρά SILASTIC™ FL-xx-9201. Αυτά τα F-LSR συνδυάζουν την αντίσταση σε υγρά του λάστιχου φθοριοσιλικόνης με την ευκολία επεξεργασίας του λάστιχου υγρής σιλικόνης χρησιμοποιώντας τυπικό εξοπλισμό χύτευσης injection-molding.

Fluoro liquid silicone rubbers (F-LSRs) - Liquid silicone rubber

 

LSR για επικάλυψη και στεγανοποίηση αερόσακου

Τα LSR για εφαρμογές επίστρωσης αερόσακων περιλαμβάνουν επιλογή προϊόντων χαμηλού έως μεσαίου ιξώδους που έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε σχέδια αερόσακων από επίπεδο ύφασμα (κομμένο και ραμμένο) και μονοκόμματο ύφασμα (OPW). Ένα στεγανοποιητικό ραφής SILASTIC™ είναι διαθέσιμο για χρήση σε κομμένους και ραμμένους αερόσακους.

LSRs for airbag coating & sealing

 

LSR για εφαρμογές sleeving και επιστρώσεις γενικής χρήσης

Τα LSR για εφαρμογές sleeving παρέχουν μια σειρά ελαστομερών κατάλληλων για ηλεκτρική και θερμική προστασία συρμάτων και καλωδίων. Αυτά τα LSR είναι διαθέσιμα σε χαμηλά έως μεσαία ιξώδη για να ικανοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων επεξεργασίας.

LSRs for sleeving applications & general-purpose coating - Liquid silicone rubber

 

LSR για τρισδιάστατη εκτύπωση

Το SILASTIC™ 3D 3335 Liquid Silicone Rubber είναι ένα μείγμα LSR 1:1 που έχει σχεδιαστεί για τρισδιάστατη εκτύπωση LAM (Liquid Additive Manufacturing). Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα απόδοσης του λάστιχου σιλικόνης με τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού και επεξεργασίας της 3D εκτύπωσης . Το υλικό είναι πολύ διαφανές, το οποίο είναι ιδανικό για εφαρμογές όπου η διαύγεια και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικά. Τα συμβατά πακέτα χρωμάτων και ο εξοπλισμός δοσομέτρησης ακριβείας δίνουν επίσης στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να εκτυπώσουν 3D αυτό το LSR υψηλής απόδοσης σε μια σειρά τυπικών χρωμάτων.

LSRs for 3D printing

 

LSR για ηλεκτρολογικές εφαρμογές

Τα LSR για ηλεκτρολογικές εφαρμογές παρέχουν μια επιλογή από εξειδικευμένα ελαστομερή για εφαρμογές μεταφοράς και διανομής ισχύος.

Electrical-grade LSRs - Liquid silicone rubber

 

Χυτεύσιμες οπτικές ρητίνες σιλικόνης

Τα συστήματα φωτισμού LED νέας γενιάς με οπτικές ρητίνες σιλικόνης από την Dow συμβάλλουν στην αύξηση της σχεδιαστικής ελευθερίας και της ενεργειακής απόδοσης από κτίρια υψηλής απόδοσης έως φωτισμό εξωτερικών χώρων. Σε σύγκριση με τις οργανικές ρητίνες, αυτές οι ειδικές υγρές ρητίνες σιλικόνης μπορούν να διατηρήσουν εξαιρετικές οπτικές ιδιότητες χωρίς να κιτρινίζουν με το χρόνο κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

moldable optical silicones

 

Masterbatch χρώματος LSR

Οι κύριες παρτίδες χρώματος LSR αποτελούνται από σταθερές στη θερμότητα, χρωστικές χωρίς κάδμιο, διαλυμένες σε υγρό με δυνατότητα πολυμερισμού. Οι επιλογές XIAMETER™ από την Dow είναι ειδικά σχεδιασμένες και διαμορφωμένες για προσθήκη σε LSR χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό μέτρησης, ανάμειξης και εφαρμογής. Όλα είναι ημιδιαφανή LSR με 2% masterbatch χρώματος .

LSR color masterbatches - Liquid silicone rubber

LinkedIn
Email
WhatsApp
Facebook

Είμαστε ο τεχνικός σας συνεργάτης

Εάν έχετε απορίες ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με προϊόντα μας, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εάν έχετε πρόβλημα με βιομηχανικές κόλλες, στεγανοποιητικά, λιπαντικά ή προϊόντα ηλεκτρονικής προστασίας και χρειάζεστε συμβουλές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε μια λύση και να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας.

Ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο προϊον;

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την παραγωγική σας διαδικασία μέσω των προϊόντων μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας.

Γραφτείτε για να λαμβάνετε τα τεχνικά άρθρα μας στο e-mail σας.

Με την εισαγωγή του email σας, αποδέχεστε τους Όρους και την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν;

Μιλήστε με έναν τεχνικό

Need advice?

Our technical team can provide assistance on your industrial product or application needs. Please complete the enquiry form below and we will contact you within 24-48 hours.

Χρειάζεστε συμβουλές;

Η τεχνική μας ομάδα μπορεί να παρέχει βοήθεια για τις ανάγκες του βιομηχανικού προϊόντος ή της εφαρμογής σας. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αιτήματος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 48 ωρών.